У Житомирському державному технологічному університеті зібрали 3500 кришечок у рамках акції для протезування бійців

Shares

Протягом місяця у Житомирському державному технологічному університеті тривала акція, під час якої студенти і викладачі збирали пластикові кришечки у рамках всеукраїнської благодійної акції на підтримку поранених  у зоні АТО бійців.

Таку ініціативу запропонувала студентка 2 курсу факультету інформаційно-комп’ютерних технологій  Регіна Рудзей, а органи студентського самоврядування – студентський ректорат і студентська профспілка, підтримали її.

Голова студентського ректорату ЖДТУ Сергій Цвяк, який разом із студентським деканом факультету економіки та менеджменту Олегом Ярощуком, принесли зібрані кришечки на пункт збору в обласну бібліотеку ім.О.Ольжича, розповідає, що до акції долучилися усі бажаючі.

Кришечки збирали безпосередньо у вузі та гуртожитках. Спільними зусиллями назбирали  3, 5 тисячі кришечок.

«Студенство нашого вузу  неодноразово проводило заходи й акції на підтримку наших захисників. У минулому році ми відвідували військовий госпіталь, влаштовували там концерти для поранених бійців, наприкінці навчального року збирали воду для десантників 95 бригади, також були благодійні ярмарки по збору коштів на едикаменти для учасників АТО, – відзначає Сергій Цвяк. – Минулого тижня ми носили у Жиомирський військовий госпіталь речі та продукти, які були зібрані під час першого етапу акції «Час для добра», що влаштувала у ЖДТУ студентка Віталія Нетребін. Нині підводимо підсумки акції по збору кришечок. Загалом, намагаємося підтримувати усі добрі ініціативи наших студентів, а разом з тим допомагати нашим військовослужбовцям».

Нагадаємо, що влітку  благодійний фонд «Овес» анонсував  акцію  по збору  пластикових кришичок-закруток, які здаватимуть на підприємство по переробці, а виручені від цього кошти передаватимуть на придбання протезів для військових, що втратили кінцівки під час виконання бойового завдання у зоні АТО на Сході країни. Відповідні пункти збору є по всій країні.  Попередньо повідомлялося, що на придбання протеза потрібно зібрати і здати (подрібнити на гранули для подальшої переробки)  понад  80 тисяч  пластикових пляшок і кришечок. Акція водночас вирішує дві проблеми – екологічну та соціальну.

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */