ЖДТУ визнали перспективним з точки зору міжнародної співпраці

Shares

В Житомирському державному технологічному університеті 21 вересня стартував проект, під час якого протягом тижня для студентів, аспірантів і викладачів вузу презентуватимуть програми міжнародної академічної мобільності. Подібний захід у виші проводять вже другий рік поспіль, аби познайомити цільові групи із можливостями навчання й стажування у провідних ВНЗ Європи та світу.

Перший проректор ЖДТУ Оксана Олійник під час вступного слова наголосила, що вже зараз технологічному університету є чим пишатися. Зокрема, відповідно до інформації, яку озвучили під час зустрічі в Міністерстві освіти і науки, Житомирський державний технологічний університет входить до числа 44 вузів країни, які визнали перспективними з точки зору міжнародної співпраці.

«Це дуже хороший показник, адже ми не лише увійшли до ТОП-кращих вищих навчальних закладів, але і наразі єдині в цьому списку, хто представляє Житомирський регіон, – пояснила проректор Оксана Олійник. – Якщо врахувати, що в Україні нараховується більше 300 вузів, то звичайно цей результат ще більш тішить. Разом з тим, ми не збираємося зупинятися і постійно налагоджуємо міжнародні зв’язки, шукаємо партнерів для втілення проектів, запрошуємо закордонних лекторів читати лекції нашим студентам. Я хочу вас запевнити, що ви маєте усі шанси стати учасником будь-якої програми, але на 90% це залежить саме від вас і вашого бажання. Зі своєї сторони і вуз, і співробітники міжнародного відділу, і ваші куратори на факультетах всіляко цьому сприятимуть. Під час презентацій програм ви кожен для себе можете обрати якийсь конкретний напрямок, оцінити свої можливості та подати документи на здобуття гранту. Ви можете таким чином повчитися чи попрацювати на базі європейського або будь-якого іншого вузу, провести наукові дослідження, випробувати свої знання і вміння. Наш університет дає таку можливість кожному».

Начальник відділу міжнародних звязків ЖДТУ Василь Мамрай нагдав, що у попередні роки багато студентів, аспірантів і викладачів стали учасниками програм академічної мобільності.

Співробітник цього ж відділу Марія Байда розповіла присутнім на презентації про можливості цьогорічних програм та вимоги до кандидатів.

Детальніше про кожну програму бажаючі можуть дізнатися під час щоденних зустрічей. До речі,  захід у ЖДТУ співпав з тижнями Німеччини в Україні, тому університет запросив на спілкування  гостей  з центрального представництва Німецької служби академічних обмінів Др. Гізела Ціммерманн, який розповість про можливості,  що відкриває дана програма в німецьких вузах, а представник Торгово-промислової палати України Мартін Ройтер розповість про можливості стажування на німецьких підприємствах в межах програми німецької економіки. Також, запрошені представники громадської організації MultiKultiUA нададуть інформацію про можливості стажувань в межах німецьких державних програм ZAV, ZAV2, ZAV3 та ін. Окрім німецьких програм академічної мобільності та стажувань, протягом тижня буде висвітлено особливості підготовки документів та основні вимоги таких програм як: міжнародного Вишеградського фонду (Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина), національної стипендіальної програми Уряду Словаччини, Програми «Visby» (Швеція), Еразмус (Joint Master Degrees, SALTO-Youth (Країни ЄС)), Стипендіальні програми Уряду Франції, програма ім. Фулбрайта (США), програма австрійської академічної спілки (Австрія), а також дві турецькі програми академічної мобільності – програма Тубітак (Tübitak) та Мевлана (Туреччина).

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */