Владислав Савіцький про діяльність та результати роботи профспілки студентів ЖДТУ

Shares

Про свою роботу на посаді голови профспілки студентів Житомирського державного технологічного університету розповів 22-річний Владислав Савіцький.
Хлопець у цьому році закінчив вуз, навчався на факультеті економіки та менеджменту, раніше був старостою групи, студентським деканом та очолював студентський ректорат. В минулому році студенти обрали своїм ректором Сергія Цвяка, а на виборах через кілька місяців Владислава делегували до профспілки, де разом із командою він встиг реалізувати ряд проектів.

«Попри те, що загалом студентський ректорат і профспілка співпрацюють та роблять усе для того, аби навчання, проживання і дозвілля студентів було максимально комфортним і цікавим, напрямки нашої діяльності суттєво відрізняються. Я в цьому переконався особисто, – пояснює Владислав Савіцький. – Зокрема, профспілка розпоряджається коштами. Ми маємо свій рахунок, основу якого складають внески студентів, і вже виходячи з цього, плануємо якісь заходи, поїздки, надаємо матеріальну допомогу і т.д. Мене обрали на 5 років. Команда профспілки – це 11 осіб.

Маємо свої сторінки у соцмережі, де ділимося інформацією про події, поширюємо анонси і звіти, корисні посилання. У нас є ревізійна комісія, секретар, фотограф, профбюро, прес-центр, заступник голови профспілки. Збираємося, обговорююємо нагальні питання, радимося, прописуємо плани. Студенти звертаються до нас постійно. Хтось має проблеми з навчанням, хтось скаржиться на поведінку викладачів, комусь не зайвою буде матеріальна підтримка. Намагаємося допомогти кожному. Буває, що звертається група з проханням підтримати студента, у якого складні життєві обставини чи потрібні кошти на лікування. Попередньо подається заява, яку ми з колегами розглядаємо і приймаємо рішення. Важливо, що скористатися допомогою профспілки можуть виключно студенти, які сплачують внески. У «бюджетників» щомісячно зі стипендії вираховують 7 гривень, а «контрактники» платять 40 гривень в рік. В середньому на потреби студентів щомісячно профспілка у період навчання має трохи більше чи менше 6 тисяч».

За ці кошти, за словами Владислава, студентам влаштовують поїздки та екскурсії по Україні та навіть за кордон, дискотеки на свята у нічних клубах та інші розважальні заходи. Разова матеріальна допомога становить 200-300 гривень, окремо підтримують студентів-сиріт. Під час відзначення Днів факультету, проведення спортивних змагань профспілка так само бере активну участь: купують грамоти, подяки, медалі, подарунки переможцям.

Разом з тим, профспілка влаштовує благодійні та соціальні акції на підтримку військовослужбовців, дітей і родин загиблих. На свято Останнього дзвоника в минулому році студенти ЖДТУ зібрали 700 літрів води для 95 бригади, а також провідували поранених бійців у госпіталі, передавали канцелярію дітям учасників АТО, збирали кошти на лікування військових.

Протягом кількох місяців у Житомирі тривав благодійний марафон, під час якого у різних навчальних закладах влаштовували концерти, де збирали гроші на лікування хворої одинадцятикласниці. Серед організаторів і цього заходу були представники профспілки та студентського ректорату ЖДТУ.

Також Савіцький нагадує, що його команда постійно приєднується до загальноміських та університетських заходів з прибирання та озеленення міста, влаштовує донорські акції. На новорічні і різдвяні свята купують подарунки і вітають дітей студентів, а також відвідують з виставами і гостинцями дитячі будинки й інтернати Житомирщини.

«Нещодавно ми завершили роботу по встановленню 19 вікон на кухнях і в пральнях у гуртожитку № 2. Це вдалося зробити спільно за кошти профспілки і студентів, що там проживають, – додає Владислав. – Але це лише початок і до Нового року хочемо ще замінити газові плити і деякі кухонні меблі, встановити пластикові двері. В нас у гуртожитку № 1 мешкає десь 300-350 осіб, а у гуртожитку № 2 – вдвічі більше. Тому нині думаємо як збільшити кількість душових кабінок і обладнати їх відповідно. На це все і придбання меблів, дверей треба близько 100 тисяч гривень. Знову ж таки, реалізувати це без фінансової участі самих мешканців ми не зможемо, тому поки вирішуємо саме такі організаційні питання, збираємо потреби, робимо підрахунки. Триває ремонт приміщень на  8 поверсі.  Паралельно ми зараз збираємо першокурсників – запрошуємо до своєї команди, знайомимо зі своєю діяльністю Співпраця зі студентами страших курсів уже налагоджена. Ми з ними не лише добре працюємо, але й гарно відпочиваємо. Нещодавно були на фестивалі дерунів у Коростені, на гумористичному шоу в драмтеатрі, на відкритті театрального сезону. Раніше відпчивали на природі, грали пейнтбол, ходили у кіно, на ковзанку чи ролики. Влітку їздили за кордон, у Львів, Межигір’я. На вихідних у період навчання відвідуємо різноманітні заходи у столиці, аквапарк, з ексурсіями їздимо на підприємства. Намагаємося зроби студентське життя насиченим, але не забуваємо про захист студентських прав».

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */