Артур Корніюк із ЖДТУ представлятиме Житомирщину на фестивалі «Червона рута»

Shares

Фінал ХІV Всеукраїнського фестивалю «Червона рута»  цьогоріч проведуть в Маріуполі з 18 по 20 вересня. Протягом трьох днів з на центральній площі, парках та в концертних залах міста пройдуть виступи  350 учасників фестивалю – молодих виконавців, які перемогли на відбіркових конкурсах у різних регіонах країни.

Змагання пройдуть відразу у шести найпопулярніших музичних жанрах – популярної, сучасної танцювальної, акустичної, рок, експериментальної музики, українського автентичного фольклору.

Нагадаємо, що в Житомирі у грудні 2014 року за результатами  відбору, який проходив у Житомирському державному технологічному університеті, на фестиваль сучасної пісні та популярної музики «Червона рута», серед 45 учасників визначили  4 переможців.

Згідно з рішенням судійської ради на чолі з виконавчим директором фестивалю «Червона Рута» Мирославом Мельником переможцями стали житомиряни Марія Котенко, Артур Корніюк й Анна Шахбарян,  а також баранівський гурт «Мулен Руж».

Разом з тим, до складу  резервістів зараховані  Мельницька Юлія, Котвіцька Ангеліна, Кравчук Євген, Федорів Мирослава, Заліщук Анастасія, Кресько Валентина, Запольська Вікторія, гурт «Три мости», Ватаг Леся, Давиденко Захар, Примак Діана.

За два дні до старту фестивалю нам вдалося поспілкуватися з Артуром Корніюком. Виявилося, що хлопець народився на Закарпатті, а виріс і закінчив школу вже на Вінничині. Нині він навчається на третьому курсі факультету інформаційно-комп’ютерних технологій Житомирського державного технологічного університету і відповідно на «Червоній руті» представлятиме саме наш регіон.

«Готуватися до фіналу почав одразу ж після відбіркового етапу. Мені весь час допомагали друзі та рідні, а також безпосередньо керівник студентського ансамблю «Акорд», учасником якого я є,  Любов Голуб. Крім цього, дуже вдячний за підтримку завідуючому студентським центром ЖДТУ Сергію Колядюку, – розповідає Артур Корніюк. –  На конкурс підготував три композиції – «За Україну», «Єдина» і пісню «Дивак», яка вирізняється своєю оригінальністю. Фестиваль буде проводитися   у прифронтовому місті, але мене це не лякає, адже зі своїм гуртом «ORION» давали концерти на полігонах та в зоні АТО. Також чи не щотижня проводимо благодійні концерти, під час яких збираємо кошти на підтримку бійців.  Власне, цей гурт існує 10 років, але на фестиваль я їду як сольний виконавець. Поки намагаюся поєднувати творчість і навчання. В університеті до цього ставляться добре і навіть на конкурс мені оформлюють відрядження, компенсуючи кошти на проїзд і проживання. Друзі та одногрупники дуже підтримують, бажають перемогти і отримати задоволення від участі».

Артур  відзначає, що поки у нього не багато планів –  здобути освіту  за обраною спеціальністб, адже  радіолектронікою та комп’ютерами «хворіє» з дитинства. Разом з тим, він співає, грає на гітарі і очолює гурт, тож у житті знаходить місце і для навчання, і для творчості. «Червона рута» для хлопця – це хороша можливість заявити про себе, познаоймитися із талановитою українською молоддю та випробувати свої можливості. Не скористатися таким шансом,  хоч і  будучи студентом технологічного вузу, просто  буде несправедливо по відношенню до себе.

«З творчістю інших учасників познайомитись часу і можливості не було, але я думаю, що суперники безперечно гідні, адже до фіналу потрапляють тільки найкращі,- додає Артур.-   Сказати, що  в мене є якісь сильні переживання, поки не можу, але 100%  відчувається відповідальність, бо їду на фестиваль представляти усю Житомирщину».

 

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */