Народний депутат Андрій Помазов розповів студентам ЖДТУ про центри правової допомоги населенню Житомирщини

Shares

Житомирський державний технологічний університет 24 вересня відвідав народний депутат України, радник Міністра юстиції Андрій Помазов. В рамках візиту він поспілкувався із ректором ЖДТУ Петром Мельничуком, а також провів лекцію для студентів і співробітників факультету обліку та фінансів.

Зокрема, у своєму виступі  Помазов зробив акцент на новаціях, запроваджених Міністерством юстиції, зважаючи на реформу виконавчої служби.   За досить  короткий  період в територіальних управлінннях органів юстиції було замінено керівників та  70 % співробітників. Ці місця зайняли молоді фахівці, які попередньо пройшли конкурсний відбір. Разом з тим, Андрій Помазов наголосив на тому, що уже зараз студенти Житомирського державного технологічного чи будь-якого іншого вузу України можуть пройти стажування у різних підрозділах Міністерства юстиції.

«Ви наше майбутнє і ми маємо дати можливість кожному спробувати свої сили, познайомитися з роботою державних органів, здобути досвід, – відзначив Помазов. – Я мав раніше уже кілька зустрічей в Житомирі, під час яких безпосередньо спілкувався із людьми, слухав їхні зауваження  і пропозиції. Наразі підготували письмові відповіді на їхні звернення і готові й надалі працювати в цьому напрямку. Але не менш важливо, щоб і молодь долучалася до цього процесу і давала конкретно свої рекомендації, якою ви хочете бачити роботу Міністерства».

Користуючись нагодою, нардеп розповів про відкриття в усіх регіонах країни  центрів безоплатної правової допомоги. На Житомирщині таких чотири, один з яких працює в обласному центрі за адресою майдан Соборний, 1, каб 101. За безкоштовною юридичною допомогою звернутися туди можуть переселенці, учасники АТО, військові, діти-сироти та представники соціально незахищених верств населення. За 3 місяці роботи до центрів у Житомирі, Бердичеві, Коростені та Новоград-Волинському надійшло білше 600 заяв. Центри працюють цілодобово, звернутися туди можна за телефоном 0800-203-103, вказуючи свою особу та контактну інформацію або на правах анонімності. Скористатися послугами центру можуть і студенти.

Зустріч із Андрієм  Помазовим ініціювала кафедра економічної безпеки, публічного управління та адміністрування ЖДТУ спільно із  Головним управління юстиції в Житомирській області.

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */