Товариський матч між збірною ГЕФу та студентами з Камеруну в ЖДТУ

Shares

На гірничо-екологічному факультеті Житомирського державного технологічного університету продовжують святкувати своє 15-річчя. Зокрема, раніше вже провели футбольний матч між командами різних курсів, конкурси на краще селфі з викладачами та вірш про факультет, а минулого тижня влаштували концерт, під час якого ГЕФ приймав вітання від талановитих студентів, друзів та гостей.

Втім, 21 травня студенти грали знову у футбол на університетському полі. За перемогу змагалося дві команди гірничо-екологічного, які представляли кілька країн. Україну та відповідно Житомир представляла збірна команда ГЕФ, а їх суперниками були студенти-іноземці з Камеруну.

Декан факультету Володимир Котенко розповідає, що в університеті навчається багато студентів із-за кордону. На гірничо-екологічному факультеті є представники Казахстану, Туркменістану, Танзанії, Азербайджану, Республіки Білорусь.

Камерунці тут поки у статусі слухачів підготовчих курсів, але вже активно приєднуються до усіх університетських заходів і встигли подружитися з місцевими студентами. Декан сподівається, що футбольний матч ще більше налагодить контакт між молоддю і сприятиме обміну досвідом та культурною спадщиною свого народу.

Домінік Джексон в Україні живе кілька років. В Житомир змушений переїхати через складну ситуацію у східних регіонах, адже до цього навчався в Донецьку. Розповідає, що Житомир йому подобається, бо це спокійне місто і тут добрі люди. Хлопцю подобається як його прийняли на факультеті, а також вдячний викладачам і декану, що підтримують постійно іноземних студентів. Домінік спілкується англійською та російською. Радіє, що підтримати його команду на матч прийшли вже нові українські друзі.

Перед початком гри команди вітають одна одну, а далі починають боротьбу за перемогу. Камерунці націлені на перемогу, яку вже запланували присвятити до свого національного свята – 20 травня вони відзначали День Незалежності Камеруну, хоч і далеко від дому.

З перших моментів збірній команді ГЕФ вдається вирватися вперед, але згодом камерунці теж починають забивати. Для них ця гра дещо незвична, але Джексон відзначає, що у футбол раніше грав. Однак досвід деяких гравців на загальний результат не вплинув, тому українська сторона перемогла з рахунком 7:3.

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */