Студенти ЖДТУ приєдналися до святкування Всеукраїнського Дня вишиванки

Shares

Сотні житомирян 21 травня прийшли на роботу і навчання у вишиванках, підтримавши таким чином всеукраїнське свято.  Попри те, що День вишиванки  в місті провели 14 травня, менш ніж через тиждень бажаючих знову одягнути свої сорочки та сукні було чимало, а серед них багато молоді та дітей. Підтримали акцію і в Житомирському державному технологічному університеті, хоча 19 травня уже традиційно мали свій День вишиванки.

Після закінчення робочого дня ввечері 21 травня усі зібралися біля пам’ятника Шевченку і далі колоною рушили по Бердичівській через Михайлівську та Київську на майдан Соборний.

Житомиряни вигукували гасла «Слава Україні», «Героям слава», а  також їх підтримували водії та пасажири автомобілів, маршруток й тролейбусів.

Під національними жовто-блакитними прапорами, у яскравих вишиванках та віночках, зі стрічками і посімшками люди йшли містом, вітаючи одне одного зі святом та бажали миру рідній Україні. Cеред учасників маршу багато активістів Майдану, волонтерів, журналісти та громадські діячі, викладачі місцевих навчальних закладів, студенти.

Біля Михайлівського собору  житомиряни вшанували хвилиною мовчання «Небесну сотню», а на майдані Соборному заспівали колективно «Гімн України».

Організатори заходу подякували присутнім за участь у  святкуванні Всеукраїнського Дня вишиванки, відзначаючи, що усі на захід прийшли з власної волі і засвідчили, що є справжніми патріотами своєї держави.  Нагадаємо, що цьогоріч День вишиванки проходив під гаслом «Вишиванка – твій генетичний код».

Студентський ректор Житомирського державного технологічного університету Сергій Цвяк на марш вишиванок прийшов разом зі студдеканами факультетів і представниками органів студентскього самоврядування. Впевнений, що саме такі заходи наразі дуже потрібні, аби згуртувати українців і показати, що це нація, яка знає і шанує свою історію й традицію. Для молоді – це не просто свято, а можливість самовиразитися і заявити про свою позицію та підтримку.

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */