На благодійному ярмарку в ЖДТУ зібрали 2600 гривень на ліки для госпіталю

Shares

Бойові дії у зоні АТО на Сході країни фактично не припиняються, тож у військових госпіталях постійно лікується велика кількість поранених і травмованх бійців.

Волонтери намагаються забезпечити їх одягом, взуттям, засобами гігієни, а також закуповують ліки, яких нема в наявності або відповідна потреба є терміновою.

У Житомирському військовому госпіталі перебувають учасники АТО, а також мобілізовані з полігону. У різних відділеннях лікується кількасот осіб.

Студенти і школярі місцевих навчальних закладів постійно провідують захисників, спілкуються, влаштовують для них концерти, приносять солодощі, листівки.

У Житомирському державному технологічному університеті  до благодійної справи і підтримки українських військовослужбовців приєднуються не лише студенти, але й викладачі і співробітники вузу.

Яскравим прикладом цього став нещодавній ярмарок, на якому продавали домашню випічку і зуміли вторгувати 2600 гривень. Ці гроші уже витрачають на придбання ліків для військового госпіталю відповідно до списку, який надали в лікувальному закладі.

Ініціаторами проведення заходу стали студентки факультету економіки та менеджменту Наталія Гончаренко та Віталія Нетребін. Дівчата запропонували своїм друзям з інших факультетів приготувати вдома різні десерти і виставити їх на продаж на благодійному ярмарку у холі ЖДТУ.

«У нас були млинці з сиром, пончики, шоколадна ковбаска, банановий, шоколадний та горіховий  пироги, а також желе, – розповідає Гончаренко. –  Все готували самі вдома. Ми з Віталією більше займалися організацією, а от більшість смакоти – це робота студенток гірничо-екологічного факультету Таїси Охоти, Віри Семенюк, Тетяни Федорчук. Разом нам вдалося зробити усе задумане і зібрати гроші для наших героїв».

Попри вказану на кожному десерті ціну, покупці могли кинути в скриньку й більшу суму. Відзначимо, що на ярмарку випічку купували й студенти-іноземці, які навчаються в ЖДТУ. Деякі з них були змушені переїхати до Житомира із Донецька через ситуацію, що там склалася, тож добре розуміють, що таке війна і як важливо підтримати тих, хто намагається її зупинити.

Прес-служба Житомирського державного технологічного унверситету

Один коментар до “На благодійному ярмарку в ЖДТУ зібрали 2600 гривень на ліки для госпіталю”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */