Студентки Житомирського технологічного університету відвідали Дні чеченської культури

Shares

У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича у рамках відзначення Дня Європи відбулися Дні чеченської культури на Житомирщині. Ціль і завдання діаспори, як громадської організації,  показати культуру цього кавказького народу. Її діяльність спрямована  на подолання негативного іміджу  в Україні.

«Ми звикли отримувати інформацію із ЗМІ, а вона інколи спотворюється  інформаційним простором і тоді складається негативний стереотип чеченця. Сьогодні була представлена  культура та їх менталітет такими, які вони є насправді. Орієнтовно в Україні 6 тис. моїх земляків” –  сказав у своєму виступі голова правління Всеукраїнської  громадської організації  Садаєв Салман Аюбович. «Для нас головна мета – об’єднати, згуртувати чеченців, для того, щоб вони відчували себе повноправними членами українського суспільства, мали  змогу захистити свої права. У нас великі плани на майбутнє, попереду багато роботи, ми на початку шляху».

Дні чеченської культури, які проводяться в Україні, дуже важливі для зміцнення міжнаціональних контактів і дружніх відносин між представниками цього народу з іншими національностями, які проживають в Україні.

Участь у заході  за підтримки профспілки взяли й студени Житомирського державного технологічного університету –  першокурсниці Ірина Виганяйло (ФЕМ, МО-58) та Марина Полєва (ГЕФ, ГГ-22), другокурсниці Крістіна Заїкіна  (ФЕМ, МО-57), а Тетяна Романюк (ФЕМ, УП-18) і Ірина Бологан (ФЕМ, ЕП-38К) представляли третій курс.

Дівчата кажуть, що вдалося дізнатися більше про Чечню та й сам чеченський народ.

«Порадувало дружнє відношення чеченського народу до України та їхня підтримка українців у такі складні для нашої країни часи. Дуже б хотілося відвідати дану країну особисто,оскільки її представили красиво, захоплююче та якоюсь мірою казково. Музика, танці дивовижні», – відзначає Ірина Виганяйло.

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */