Студенти ЖДТУ з театральною постановкою завітали у військовий госпіталь

Shares

У Житомирському військовому госпіталі 8 травня на позитивний лад і перемогу військовослужбовців налаштовували танцювальні й вокальні колективи з міського культурно-спортивного центру.

Талановита молодь  впевнена, що, чим більше у житті їхніх захисників буде подібних моментів, тим менше в них буде приводів згадувати про пережите на Сході країни за період АТО.

Такий візит   поранені бійці сприйняли особливо радісно. Окремо для героїв цього дня свої листівки та вироби ручної роботи передали учні  та студенти. Окремо для  хлопців придбали  живі квіти, солодощі,  фрукти, цукор, чай. За кошти, які пожертвували представники Михайлівського собору, волонтери госпіталю придбали піцу, якою по завершенню  заходу частували бійців, медичний персонал  та юних учасників заходу.

Кожен номер присутні у залі зустрічали оплесками і так само гучно проводжали  вихованців Центру, які цього дня для військових співали пісні та читали вірші про дружбу, родину, Україні, козаків, матусь, що чекають кожного живим та з перемогою.  Дорослі учасники    представляли театралізовані номери, зображали у танці найкращі якості українських захисників – силу, відвагу, міцність,  героїзм.

Організатором концерту виступила волонтер госпіталю Світлана Іщук, яка щоденно провідує бійців, починаючи з літа минулого року. Каже, що зазвичай допомагає вирішувати найбільш нагальні потреби – придбати ліки, яких нема в наявності, забезпечити змінним одягом, взуттям, засобами гігієни, транспортом. Крім цього, Світлана виступає свого роду «екскурсоводом» для тих, хто вирішив прийти вперше у госпіталь. Жінка знайомить з пацієнтами по відділеннях, підказує які гостинці краще взяти з собою, як правильно спілкуватися і підтримувати хлопців з передової. Волонтерка переконує, що варто зробити перший крок і тоді вас не полишатиме бажання допомагати нашим захисникам, адже не завжди гроші вирішують всі питання. Для багатьох важлива увага і вони мають бачити, що на мирній території їх не забувають і саме за цих людей вони тримають оборону на сзхідних кордонах країни.

Прикладом такої уваги надзвичано великої кількості людей і став концерт 8 травня – в День пам’яті та примирення.

Серед учасників дійства нинішні студенти Житомирського державного технологічного університету та випускники вузу. Поряд із навчанням вони встигають відвідувати міський культурно-спортивний центр. Зокрема, у складі народного театрального коллективу «Юність» під керівництвом Тетяни Мокрої своє мистецтво дарували студенти факультету обліку та фінансів ЖДТУ  – Тетяна Савелюк (ОА-76) , Марія Пазюк (ОА-78), Володимир Кучерук (випускник).

До слова, напередодні свят студенти різних факультетів технологічного вузу провідували поранених і роздавали їм печиво, чай, засоби гігієни. Студентка факультету економіки та менеджменту Віта Нетребін провела у своєму містечку на Вінничині акцію, під час якої зібрала 6 кілограмів сала для героїв. Усе гарно спакувала і разом з волонтерами Житомирського госпіталю рознесла по палатах. Хлопці  відзначали, що за такий «український делікатес» вдвічі вдячні дівчині.

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */