Житомирський технологічний університет знайомить абітурієнтів з можливостями ІТ-сфери

Shares

В рамках конференції «IT Перспектива», яка відбулась 14 березня у приміщенні Житомирського державного технологічного університету, учні місцевих шкіл дізнавались про комп’ютери, освіту та роботу.

Основна мета проведеного заходу – дати школярам уявлення про можливості навчання і роботи у сфері інформаційних технологій (ІТ).

Майбутні абітурієнтам  аторитетні доповідачі розповідали, як швидко запрограмувати цікаву річ; як щось швидко поламати в комп’ютері та у реальному житті; чому і як варто вчитися в епоху «World of Tanks»; що таке ІТ-стартап і чому це круто; хто, кому і наскільки потрібен на ринку праці.

Також серед присутніх розіграли подарунки від організаторів  заходу –   технологічного університету та   «ІСМ Україна».

Усі матеріали та презентації конференції можна знайти за посиланням – http://z-tech.com.ua/. Окрім цього, там також можна відповісти на кілька питань, що дозволять зробити наступну зустріч ще кращою .

Відзначимо, що нині вміння програмувати актуальне, як ніколи. Більше 50% професій  вимагають того чи іншого володіння ІТ, і  цей показник зростає. Таким чином, у найближчі роки спостерігатиметься значний дефіцит фахівців з необхідними навичками в ІТ. У свою чергу це створить певний рівень очікувань ІТ кваліфікації випускників вищих навчальних закладів. І саме ця сфера, чи не єдина, в якій можна почати працювати з другого курсу університету і отримувати достойну оплату праці.

У відповідь на потреби ринку праці, Житомирський державний технологічний університет відкриває нову спеціальність за напрямом підготовки 6.050102  «Комп’ютерна інженерія», де студенти цієї спеціальності матимуть можливість, так як і студенти спеціальності 6.050103 «Програмна інженерія», що існує вже кілька років, вивчати не тільки технології та мови програмування і загальноосвітні предмети, а й предмети, пов’язані з комп’ютерними пристроями. Завдяки тому, що комп’ютерна інженерія є своєрідним «мостом» між різними дисциплінами, її  фахівці здатні працювати у будь-якій з них.

Якщо ви ще не визначились із професією, то у цьому вам допоможуть питання на які ви відверто маєте собі відповісти: в якому ВНЗ і на якій спеціальності мені буде цікаво навчатись? Де мене будуть цікаво та якісно навчати? Як отримати практичний досвід як можна раніше? Як зібрати достойне портфоліо? Що мені варто почати робити вже зараз для втілення мрії? І почати робити.

IMGP5330 IMGP5335 IMGP5353

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */