Житомирські освітяни створювали електронні курси для навчання студентів та учнів

Shares

У приміщенні Житомирського державного технологічного університету 28 лютого влаштували  5-годинний  семінар «Електронне навчання – це просто», завдяки якому команди вчителів і викладачів місцевиш шкіл та вишів створювали електронні курси з найрізноманітніших тем. Користуватися цими напрацюваннями зможуть учні та студенти.

Нині електронна освіта набуває все більшої популярності у світі. Мільйони людей проходять курси на таких ресурах, як Coursera, EdX та Udacity. Український портал масових відкритих курсів Prometeus.org.ua щомісяця поповнюється тисячами нових студентів.

В  Житомирі також вирішили приєднатися до корисної ініціативи і за підтримки  компанії Easygenerator провели Перший освітній хакатон «Електронне навчання – це просто».  За його умовами учасники мали не лише створити електронний курс на будь-яку тему, але й презентувати його присутнім.

Зокрема, були розроблені ексклюзивні онлайн-курси, за результатами яких визначили три-команди переможців, що отримали подарунки від організаторів.

Переможцем хакатону стала команда інституту іноземної філології Житомирського державного університету ім. І. Франка  з курсом «Навчання іноземної мови у профільній школі » (https://bit.ly/6HATS).

Друге місце посіли учасники Житомирського міського ліцею при ЖДТУ з курсом на тему «Паркова культура» (https://bit.ly/ParK).

Третє місце завоювала команда Житомирського державного технологічного університету з курсом «Нормалізація структури бази даних» (https://bit.ly/Normalization).

Також у семінарі взяли участь представники фізико-математичного факультету  ЖДУ ім. І. Франка, факультетів ЖДТУ: гірничо-екологічного, інженерної механіки, інформаційно-комп’ютерних технологій, Житомирського екологічного ліцею № 24 та ліцею № 25 ім. М. О. Щорса.

В компанії Easygenerator та «ІСМ Україна» зазначають, що мета заходу  – показати, що електронне навчання не обмежується публікацією підручників в електронному форматі, а надає викладачам та методистам справді нові можливості в організації навчального процессу. А ще, це ­­- справжній виклик сучасності професіоналам освіти, і дуже приємно бачити, що освітяни Житомирщини успішно на цей виклик відповіли.

З результатами роботи деяких команд ви маєте можливість ознайомитись нижче:

 

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

IMGP5135 IMGP5140 IMGP5176 IMGP5184 IMGP5232

3 коментарі до “Житомирські освітяни створювали електронні курси для навчання студентів та учнів”

  1. Це був просто неперевершений день, просто унікальне і чудове навчання, можливість вдосконалити свої знання та уміння роботи на комп”ютері і створення електронних курсів. Спасибі хлопцям за роботу і натхнення для подальшої праці і створення таких потужних ресірсів для роботи освітян!

  2. А по моему, отличное мероприятие, нестандартное и интересное для студентов. Побольше бы таких.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */