Студенти ЖДТУ в центрі міста співали гімн України в оригіналі

Shares

На майдані Корольова в Житомирі 10 березня чи не вперше з часів революційних подій люди зібралися з приємної нагоди – поспівати колективно державний Гімн України. Така ініціатива належить  волонтерам, які напередодні поширювали інформацію про захід та роздавали листівки із роздрукованим текстом гімну.

Приєдналися до масштабного заходу й студенти різних факультетів Житомирського державного технологічного університету. Представники академічних груп разом з колегами з інших вишів створили фігуру «живого» герба України та прапора, піднявши над головою листки паперу патріотичних кольорів.

Разом з артистами хорової капели «Орея» студенти  заспівали оригінальний варіант гімну України, який підхопили усі присутні на майдані житомиряни, серед яких представники різних конфесій та громади міста, чиновники, активісти.

Відзначимо, що саме 10 березня 150 років тому вперше публічно виконали Гімн України. Також захід в Житомирі став своєрідним початком  відзначення 200-річчя від дня народження автора музики до Михайла Вербицького.

Настоятель Михайлівського собору отець Богдан Бойко у своєму виступі наголосив, що гімн  залишається справжнім символ, який допоможе об’єднати всю країну та перемогти різні випробування. На його думку, такі акції показують єдність нації. Вони стають першоджерелом будівництва високодуховної, віруючої та економічно сильної нації. Після завершення колективної молитви у небо над містом злетіли білі голуби миру.

29gkijhZpd0 i6JbSTwtZGU Qj_MBL_DYaU -vegpSG8d8Y

 

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */