Студентки Житомирського технологічного університету готують салати для військових на Схід

Shares

Затяжні зимові канікули усі студенти використовують по-різному. Для когось це можливість більше відпочити, побути з рідними й друзями, погулятися чи підтягнути навчання, а для когось –  приділити більше часу допомозі нашим захисникам на Сході.

 

Зокрема, п’ятеро студенток факультету обліку і фінансів Житомирського державного технологічного університету вирішили, що на цей час присвятять себе волонтерству. Дівчата неодноразово приєднувалися до загальноуніверситетських заходів та акцій по збору коштів для військових на Схід, відвідували поранених героїв у госпіталі.

 

Нині ж випробоували свої кулінарні навики та приєдналися до приготування овочевих салатів для бійців на передову. Тетяна Савелюк, Анастасія Воронюк, Марія Пазюк разом з сестрою Аліною, Марина Хомко та Яна Каневська вже кілька разів приходили до готелю «Житомир» в центрі міста, де разом з іншими волонтерами та небайдужими людьми, спочатку чистили овочі для венигрету, а потім нарізали їх. Спільними зусиллями щоразу вдавалося наготувати близько 400 кілограмів салату.

 

Більшу частину відправляли хлопцям в Артемівськ та під Маріуполь, ще кілька кілограм – у військовий госпіталь та мобілізованим на полігон у Перлявці.

 

Студентки ЖДТУ кажуть, що інформацію про такі акції знаходять у соцмережах і передають одна одній, а після спільно працюють наполегливо протягом кількох годин. Розуміють, що венигрет – найпростіший салат, але приготувати його на війні просто нереально. Для військових це не лише можливість поїсти домашньої їжі, але й відчути підтримку земляків. Дівчата обіцяють, що при потребі готові ще допомагати із приготуванням венігрету чи олів’є, адже замовлення від військовослужбовців із зони АТО волонтери мають постійно.

 

Частину овочевих запасів, які збирають пос елах області та Житомирського району,  у сирому вигляді передають бійцям мінімум двічі на тиждень, коли допомогу везуть автівками. Картоплю, моркву, цибулю, часник перетертий із салом просять найбільше. Також овочі сушать і формують готові борщові набори.

 

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

jzTAvbcZG_g l3ssGUGmpE8 XcK_ZlEi4hs

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */