Студенти Житомирського технологічного університету хочуть озеленити парк у райцентрі

Shares

Посадити нові дерева, а старі використати для виготовлення лавок вирішила команда студентів Житомирського державного технологічного університету у Малинському парку. Щоправда, поки лише в рамках соціального проекту. Усі розрахунки вже провели і сподіваються, що таким чином вдасться не лише озеленити й облагородити зону, але й створити умови для активного відпочинку жителів міста, і підвищити рівень  їх екологічної свідомості.

 

«Міські парки  – це найдоступніший спосіб опинитися на природі для тих, хто не має можливості регулярно виїжджати за місто, – каже ініціатор проекту Наталія Гончаренко. – Побажання громадян до місць свого відпочинку досить зрозумілі, адже  їм хочеться, щоб в парках було чисто, зелено, красиво і зручно. Незважаючи на швидкий розвиток технологій, появу нових інформаційних та ігрових пристроїв, активний відпочинок на природі залишається актуальним завжди. Однак не всі покоління мають умови для повноцінного дозвілля.   Це зумовлено як і низьким рівнем благоустрою парків і дитячих майданчиків, та і відсутністю  умов повноцінного відпочинку для всіх вікових категорій – дітей,  молоді, пенсіонерів».

 

Разом з тим, студенти вже заручилися підтримкою  міського голови Малина, активістів ГО «Еко Фест» та небайдужих жителів міста.

 

Хочуть не лише висаджувати дерева, але й загалом провести прибирання території парку, пофарбувати огорожу, встановити контейнери для роздільного збору сміття і точки Wi-fi. Для цього вже розробили «розумну» урну, яка відтворюватиме певну мелодію, коли відпочивальники користуватимуться нею. За основу  беруться  200-літрові залізні бочки, не придатні для використання,  переобладнуються в урни із додаванням технічних деталей.

 

Мають розмістити  на двох ділянках парку по 2 контейнери для скла, паперу і пластику. Запевняють, що такі урни ручної роботи коштуватимуть вдвічі дешевше ніж, ті доя ких усі звикли.

 

Відповідно до проекту бюджету на урни треба 2100 гривень, на фарбу для них – ще 400, півтори тисячі – на Wi-fi, на витратні матеріали по прибиранню й благоустрою ще близько 1500. За саджанці туї, оцтового дерева, церцису, клену амурського і їх доставку треба заплатити не менше 4, 5 тисяч. Загальна вартість усього проекту – 10 000 гривень.

 

Важливо, що, аби це все не лишилося лише напрацюваннями студентів, відповідний соціальний проект «Подаруймо нове життя міському парку» необхідно підтримати  його  своїм «лайком» на сайті конкурсу – https://www.facebook.com/SUNInBev.UA/app_548987675236610?ref=page_internal.

 

Прес-служба Житомирського державного технологічного університету

 

1   2  IMG_249611

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */