Студенти Житомирської політехніки долучились до акції “Створюємо ліси разом”

Shares

В День Європи студенти та викладачі факультету гірничої справи, природокористування та будівництва долучились до акції в рамках реалізації програми Президента Володимира Зеленського «Зелена країна» – “Створюємо ліси разом”.

Висадка нових лісів – це світовий тренд. ЄС збирається висадити 3 мільярди дерев до 2030 року. У рамках програми «Зелена країна» за 3 роки в країні заплановано висадити мільярд нових дерев. До кінця 2024 року планується висадити лісівниками понад 166 тисяч гектарів культур. За 10 років площа лісів збільшиться на мільйон гектарів.

Цьогоріч нас гостинно прийняли лісівники філії “Городницьке лісове господарство” ДП “Ліси України”. Студенти та викладачі висаджували ліс, прослухали майстер-клас по садінню лісу та відвідали розсадники, де вирощують різні лісові та декоративні культури. Цікаво, пізнавально, активно та в дружній атмосфері було висаджено 1500 саджанців дуба звичайного та сосни звичайної.

Бути частиною великої справи – це честь для нашої молоді! Кожне посаджене дерево – це наш вагомий внесок у майбутнє могутньої європейської України!

Дякуємо організаторам за отриманий досвід та емоції, адміністрацію університету та ГО “Профспілковий комітет викладачів та співробітників” Житомирської політехніки за наданий транспорт.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */