Налагодження співпраці Житомирської політехніки зі світовим ІТ-лідером – компанією IBM

Shares

Останні кілька років Державний університет «Житомирська політехніка» з метою покращення освітнього процесу для студентів ІТ-спеціальностей, зокрема, спеціальностей 123 «Кібербезпека» та 125 «Комп’ютерна інженерія» активно налагоджує взаємодію з українськими та міжнародними ІТ-компаніями.

Одним із етапів такої взаємодії, який відбувся 15 червня 2022 року, стало укладання Меморандуму про співпрацю (Memorandum of Understanding) між Житомирською політехнікою та українським представництвом світового лідера у сфері ІТ – компанії IBM. Укладення меморандуму дало можливість студентам та викладачам університету долучитися до світової освітньої та дослідницької програми IBM Global University Programs. Поточний меморандум сфокусовано на двох актуальних як для компанії, так і для університету сферах: хмарних технологіях та кібербезпеці. З часом заплановане розширення цього переліку сферами штучного інтелекту, інтернету речей, квантових обчислень, технологій блокчейн тощо.

Варто зазначити, що перші кроки по налагодженню співпраці розпочалися ще восени 2021 року, тож уже з 1-го семестру 2021-2022 року кібербезпекові рішення компанії IBM (а саме SIEM-система IBM Qradar та онлайнові навчальні сертифікаційні курси IBM Certified Associate Analyst – IBM QRadar SIEM V7.3.2 та IBM Certified Associate Administrator – IBM QRadar SIEM V7.3.2) вже використовуються в освітньому процесі при вивченні освітніх компонент «Кібероперації», «Інформаційно-аналітичне забезпечення системи кібербезпеки», «Моніторинг, аудит та управління системами кібербезпеки», а також при написанні курсових проектів і кваліфікаційних робіт студентами, що навчаються за спеціальністю 125 «Кібербезпека».

Щира подяка фахівцеві IBM Security Андрієві Кузьменку за відкритість та докладені зусилля по налагодженню співпраці.

Кафедра комп’ютерної інженерії та кібербезпеки

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */