Відбулася відкрита гостьова лекція для здобувачів освіти на тему: «Слова, що змінюють сенси»

Shares

21 травня 2024 року здобувачі освіти за спеціальностями 256 «Національна безпека», 014 «Середня освіта» та всі охочі змогли відвідати заняття з елементами тренінгу, яке провела Валентина Козак – доцент кафедри мовної підготовки Київського інституту Національної гвардії України. Зустріч організувала доцент кафедри філософсько-історичних студій та масових комунікацій Леся Зайко.

Під час заняття гостя навела приклади різних помилок, зібраних за матеріалами з інформаційного простору, які в одних випадках змушують усміхатись, в інших – щонайменше викликають занепокоєння. Часом пропущена літера чи розділовий знак залишаються непоміченими і не впливають суттєво на контекст. Але в історії є приклади, коли подібні помилки коштували людського життя. В умовах російсько-української війни слова – потужний інструмент інформаційної зброї. Мовні огріхи, некоректний переклад, неточні формулювання тощо зумовлюють виникнення маніпуляцій і поширення дезінформації.

Валентина Козак спробувала привернути увагу аудиторії до слова як зброї, якою треба вміти володіти задля інформаційної безпеки.

Присутні активно реагували на запитання пані лекторки, що стосувались загальної обізнаності з інформаційним продуктом, виробленим в Україні, долучались до пошуку помилок. Легко і з гумором, де помилки були причиною його виникнення.

Гостьова лекція стала доповненням до вже опрацьованого здобувачами освіти матеріалу про складники пропаганди та контрпропаганди, інформаційних впливів. Наприкінці зустрічі доц. Леся Зайко подякувала гості за цікаве та інформативне заняття, а також висловила сподівання на продовження співпраці у форматі гостьових лекцій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */