Відбулося засідання круглого столу зі стейкхолдерами освітньо-професійної програми «Масові комунікації, коучинг та консалтинг»

Shares

18 квітня відбулося засідання круглого столу із стейкхолдерами освітньо-професійної програми «Масові комунікації, коучинг та консалтинг» спеціальності 033 «Філософія». У заході брали участь:

  • завідувач кафедри філософії, соціології та соціальної роботи Херсонського державного університету Костючков Сергій Карпович
  •  завідувачка кафедри публічного управління та адміністрування Державного університету інформаційно-комунікаційних технологій Петькун Світлана Михайлівна
  • завідувачка відділу взаємодії вищої освіти та ринку праці Інституту вищої освіти Національної академії педагогічних наук України Червона Леся Миколаївна
  • професор кафедри філософії та релігієзнавства Київського столичного університету імені Бориса Грінченка Стадник Микола Миколайович,
  • директор ТОВ «Медіа-проспект» (телеканал «СК-1») Козел Сергій Миколайович

У процесі обговорення стейкхолдери відзначали унікальність програми, адже її родзинкою є навчання працювати з інформацією, здійснення аналітичної діяльності. Професор Костючков С. К. запропонував ввести у вибіркові дисципліни вивчення галузевих аспектів філософії, зокрема біофілософії, а професор Петькун С. М. рекомендувала орієнтуватися на сучасні виклики при підборі тем освітніх компонент. Переконані, що наші випускники суттєво зможуть посилити роботу профільних кафедр усіз ЗВО України.

Старший науковий співробітник Червона Л.М. розповіла про співпрацю між Житомирською політехнікою та Інститутом вищої освіти НАПНУ, яка у подальшому посилиться через методичний супровід працівниками очолюваного нею відділом щодо упровадження інноваційних методів навчання викладачами університету.

Директор ТОВ «Медіа-проспект» Козел С. М. зауважив, що студенти цієї спеціальності проходять практику на телеканалі «СК-1». А ті, хто найкраще зможе себе зарекомендувати, мають змогу тут і працювати. Так, студентка спеціальності «Філософія» Колтунович Вікторія уже працює журналістом телеканалу.

До роботи столу долучилися й здобувачі вищої освіти цієї спеціальності Пархомчук Дарина та Кірієнко Максим. Дарина відзначила, що за результатами обговорення минулого року за її пропозицією було внесено зміни до програми, зокрема додали кількість кредитів на освітню компоненту «Основи коучингу та консалтингу».

Здобувачка коментує: «Мені приємно, що програма оновлюється і ми, студенти, маємо реальну здатність впливати на це. Відзначу, що наша програма спрямована на потреби ринку праці і навчатися тут – одне задоволення. А ще вдячні за можливості брати участь у різних закордонних проєктах, якими на факультеті опікується Черниш Оксана Андріївна, а на кафедрі  Гордійчук Ольга Олегівна. Я і студентки різних курсів нашої спеціальності уже відвідали університети Польщі, а ще заплановано вивчення окремих курсів у Швеції».

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */