USALI. Уніфікована система обліку готельної галузі – тренінг для викладачів профільних закладів освіти від UHRA

Shares

27 березня 2024 року Асоціація готелів та курортів України (Ukrainian Hotel & Resort Association) за підтримки міжнародної програми співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП» був проведений для викладацького складу онлайн тренінг «USALI. Уніфікована система обліку готельної галузі», в якому прийняли участь представники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Альона Климчук, Валентина Любченко та Віталіна Каленська.

USALI – міжнародна уніфікована система обліку для готельної галузі, яка широко використовується у тисячах готелів по всьому світу, та допомагає розраховувати основні показники діяльності (KPI) підприємства, найважливіший пазл у розкритті всіх секретів ефективної діяльності готелю. Стандарти, встановлені уніфікованою системою USALI, дозволять власникам бізнесу, комерційним та фінансовим департаментам готелів порівнювати фінансовий стан та операційну ефективність конкретного закладу з йому подібними.

Асоціація готелів та курортів України (UHRA) приділяє велике значення розвитку освіти, саме тому окрема квота серед слухачів курсу виділена викладацькому складу профільних навчальних закладів.

Матеріали, використані у створенні навчального курсу, надані американською Спілкою фахівців з фінансів та технологій, HFTP (Hospitality Financial&Technology Professionals) та адаптовані залученими в рамках проєкту експертами.

Спікерами заходу стали:

Ірина Нагорняк – Session 1. «Що таке USALI, принципи та важливість системи. Зміст посібника. Основні статистичні показники операційного звіту USALI».

Володимир Цимбал – Session 2. «USALI для України – особливості обліку, KPI, впровадження». 

Учасники тренінгу мали можливість дізнатися більше про USALI та важливість міжнародних стандартів економічної термінології та операційної звітності. Наприкінці тренінгу Ірина Сідлецька (керівник асоціації готелів та курортів України (UHRA)) мала діалог з представниками закладів вищої освіти щодо підходів до навчання майбутніх готельєрів.

Продовжуємо формувати професійні компетентності у здобувачів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа».



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */