Майстер-клас “Тренування життєстійкості” для студентів Житомирської політехніки

Shares

29 кітня 2024 року на факультеті педагогічних технологій та освіти впродовж життя відбувся  майстер-клас “Тренування життєстійкості”, який провела для здобувачів практичний психолог Ліцею №33 міста Житомира, Оксана Манжула.

Під час заходу було розкрито поняття “життєстійкість” та “резильєнтність”, а також надані практичні поради щодо їх нарощування. 

“Життєстійкість” і “резильєнтність” – це психологічні концепції, які описують здатність особистості адаптуватися до стресових ситуацій, подолувати труднощі і витримувати випробування життя.

“Життєстійкість” виражається в здатності людини пристосовуватися до змін, виходити зі складних ситуацій з мінімальними втратами і навіть зміцнюватися під час негативних життєвих подій.

“Резильєнтність” – це здатність особистості відновлювати свою психологічну стійкість після стресу або травматичних подій. Резильєнтна людина може швидко адаптуватися до нових умов, відновлювати емоційну стійкість і продовжувати розвиватися під впливом негативних факторів.

Здобувачі отримали можливість опанувати корисні практики та інструменти, які допоможуть їм підвищити рівень здатності до адаптації до змін у житті. Під час заходу акцентувалася увага на прийомах формування резильєнтності, що включали в себе різноманітні вправи та дискусії, спрямовані на розвиток внутрішніх ресурсів та вміння ефективно реагувати на стресові ситуації. Кожен учасник заходу отримав нові знання і навички, які можна застосовувати у різних аспектах життя. Також здобувачі високо оцінили вміння і компетентність спікера, який чітко і зрозуміло пояснив матеріал і створив атмосферу взаєморозуміння та підтримки.

Дякуємо пані Оксані Манжулі за цікавий майстер-клас!



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */