Розвиток співпраці Житомирської політехніки з Університетом ім. Бюлента Еджевіта м. Зонгулдак, Туреччина

Shares

Державний університет «Житомирська політехніка» співпрацює із закордонними партнерами з багатьох країн світу. Попри те, що основним напрямком міжнародної взаємодії є співробітництво з ЗВО Європейського союзу, досить активно розвиваються зв’язки з університетами Туреччини.

Впродовж останніх місяців тривали переговори Житомирської політехніки з Університетом ім. Бюлента Еджевіта м. Зонгулдак. На минулому тижні відбувся візит начальника відділу міжнародних зв’язків Житомирської політехніки Мамрая Василя до даного закладу вищої освіти. Під час відвідин партнерського університету було проведено зустрічі з відділом міжнародних зв’язків, керівництвом інженерного факультету, проректором з міжнародних справ – проф. Бекіром Хакан Баккалом, ректором університету – проф. Ісмаїлом Хакки Озьолчером.

За результатами проведених перемовин підписано Меморандум про співробітництво з Університетом ім. Бюлента Еджевіта м. Зонгулдак.

Також було досягнуто домовленості стосовно розвитку співпраці в освітній та науковій сферах між Житомирською політехнікою та турецьким університетом, в тому числі щодо спільної підготовки й подачі проєктних заявок в рамках міжнародних програм Mevlana та Erasmus+.

Університет ім. Бюлента Еджевіта починає свою історію у 1924 р., коли в м. Зонгулдак було засновано гірничотехнічну школу з підготовки професійних кадрів для роботи на підприємствах гірничо-видобувного комплексу Чорноморського вугільного басейну. З часом школу було реформовано в гірничий факультет, а згодом повноцінний університет. Наразі в університеті навчається 35000 студентів. До складу навчального закладу входять 15 факультетів, 3 інститути, 4 вищі школи, 9 професійних шкіл та державна консерваторія, а також, університетська клініка.

На сьогодні Державний університет «Житомирська політехніка» один з лідерів серед ЗВО України за кількістю партнерств з університетами Туреччини, в рамках програми Еразмус+, зокрема. Наразі Житомирська політехніка має договори про співпрацю з наступними освітніми закладами Туреччини:
  • Університет Думлупринар м. Кютаг’я;
  • Університет Османгазі м. Ескішехір;
  • Університет ім. Аднана Мендереса м. Айдин;
  • Університет ім. Шейха Едебалі м. Біледжик;
  • Технічний університет м. Конья;
  • Анатолійський університет м. Ескішехір;
  • Університет ім. Шейха Каратекніна м. Чанкари.
  • Середземноморський університет м. Анталія;
  • Університет Памуккале м. Денізлі;
  • Університет м. Скар’я;
  • Університет ім. Бюлента Еджевіта м. Зонгулдак.

З усіма зазначеними вище ЗВО реалізується активна міжнародна співпраця, як в рамках спільних проєктів, так і відповідно за двосторонніми договорами.

Впевнені у подальшому розвитку  співробітництва з новим закордонним партнером!

Відділ міжнародних зв’язків

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */