Розвиток співпраці Житомирської політехніки з Егейським Університетом (Греція)

Shares

Державний університет «Житомирська політехніка» активно працює в напрямі розвитку міжнародного співробітництва – розширення кола міжнародних партнерів, зокрема. Впродовж останнього часу тривали переговори з Егейським Університетом, Греція.

Нещодавно у м. Мітіліні, на базі основного кампусу, відбулася зустріч начальника відділу міжнародних зв’язків Житомирської політехніки Василя Мамрая з керівництвом департаменту міжнародного співробітництва грецького університету: керівником відділу міжнародної співпраці – Крістіною Варкаракі та проректором з міжнародних зв’язків – проф. Евстратіосом Георголосом. Крім того, було проведено зустрічі з представниками академічних підрозділів, а саме департаменту екології та департаменту географії й природних ресурсів.

За результатами проведених зустрічей досягнуто домовленості про співробітництво між обома ЗВО, яке передбачає, зокрема, налагодження зв’язків на рівні інших структурних підрозділів, спеціальностей з метою співпраці в освітній і науковій сферах.

Також вдалося дійти згоди щодо підготовки й подачі спільного проєкту міжнародної академічної мобільності в рамках програми Еразмус+ і підписання відповідної Міжінституційної угоди, що дозволить здійснювати двосторонні академічні обміни студентів/аспірантів і викладачів.

Егейський університет розташований на шести островах Егейського архіпелагу. Головний корпус знаходиться у місті Мітіліні, на острові Лесбос. Структурні підрозділи університету дислоковано також на островах Хіос, Самос, Сірос, Лемнос і Родос. Загальна кількість студентів – близько 10 тис.

Університет було засновано у 1984 році. Спочатку це було сім департаментів, що розпочали свою діяльність на островах Лесбос, Хіос, Самос та Родос. Сьогодні до структури університету входять 5 шкіл і 18 департаментів, навчання здійснюється за 38 програмами рівня «бакалавр», «магістр», а також післядипломної освіти («PhD»). Крім того, університет реалізовує навчання в рамках літніх шкіл. Навчальні програми охоплюють широке коло спеціальностей технічного, економічного, ІТ, суспільного і гуманітарного профілів.

Сподіваємося на вдалий розвиток співпраці з новим закордонним партнером!

Відділ міжнародних зв’язків

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */