Нагородження переможців конкурсу «Мандрівка білочки у космосі»

Shares

12 квітня 2024 року Національний музей космонавтики спільно з Державним університетом «Житомирська політехніка» відзначили кращих маленьких митців, які взяли участь у конкурсі творчих робіт до Міжнародного дня польоту людини у космос «Мандрівка білочки у космосі».

У конкурсі взяли участь учні ліцеїв та спецшкіл-інтернатів. Діти вигадували різні сюжети, майстрували поробки та малювали картини. Радію, що цей день для кожного із них стане пам’ятним завдяки знайомству з дитячою книгою Джуліана Райса «Білчин хвостик».

Історію про білочку Ліщинку переклали з англійської мови на українську команда Житомирської політехніки та співробітниця музею, аспірантка Олена Галагуза. За ініціативою університету книгу було видано. Це унікальне видання, адже розповідає не просто про втрату хвостика у Ліщинки, а про силу, надію та мужність. Джуліан присвятив казку своїй доньці, якій у два роки поставили діагноз «дисплазія тазостегнових суглобів». Зараз дівчинка грає у баскетбол, веде активний спосіб життя.

Джуліан записав звернення для учасників конкурсу та висловив побажання сили та мужності із Швеції. Проректор Житомирської політехніки Олена Денисюк та наша аспірантка Олена Галагуза відзначили найкращі роботи пам’ятними подарунками від університету.

Посмішки та радісні очі дітей, які були присутні на заході, дарують нам впевненість у світлому й щасливому майбутньому! З оптимізмом зустрічаємо кожен новий день та даруємо позитивні моменти нашим дітям!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */