Відбувся захід на тему “Аспекти гештальт-підходу: від теорії до практики” для студентів Житомирської політехніки

Shares

4 березня 2024 року в Державному університеті “Житомирська політехніка” відбулася презентація на тему “Аспекти гештальт-підходу: від теорії до практики”. Провідна практична психологиня та гештальт-терапевтка, Ольга Бакал, виступила з цікавим матеріалом.

Під час заходу вона розкрила характерні відмінності гештальт-психології від інших сучасних психотерапевтичних напрямів, а саме: психодинамічного підходу, біхевіоральної психології, екзистенційно-гуманістичної терапії. Цитуючи Ф. Перлза, О. Бакал зазначила, що відповідно до ключових принципів гештальт-терапії немає ніякої необхідності звертатися до минулого, адже воно саме спливає в сьогоденні через незавершені гештальти. Було акцентовано увагу на тому, що зміна способу реагування в сьогоденні є і засобом, і метою гештальт-терапії. Ці основні принципи гештальт-терапії були продемонстровані Ольгою в практичній частині зустрічі.

Учасниками презентації були студенти Державного університету “Житомирська Політехніка”, які навчаються за спеціальністю 053 «Психологія» освітнього рівня “Магістр”. Ця подія дозволила студентам поглибити свої знання у сфері психотерапії та отримати практичний досвід роботи в цьому напрямку.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */