Студенти Житомирської політехніки відвідали семінар з інформаційної безпеки в Житомирському районному управлінні поліції

Shares

28 лютого 2024 р. в рамках інформаційно-просвітницького заходу «Захисти свої права та свободу! Безпека та твоя відповідальність!» студенти факультету бізнесу та сфери обслуговування груп ЕК-7 та ЕПМ-21 спеціальності 051 «Економіка» у супроводі доцентів кафедри фінансів та цифрової економіки Житомирської політехніки Віталія ТРАВІНА та Вячеслава ТКАЧУКА взяли участь у семінарі «Інформаційна безпека», який організований Житомирським районним управлінням поліції ГУНП в Житомирській області спільно з Управлінням національно-патріотичного виховання, молоді та спорту Житомирської обласної військової адміністрації, а також з Управлінням дотримання прав людини Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Національної поліції України.

В ході зустрічі студенти-економісти ознайомилися з роботою системи електронної фіксації дій Custody Records в Житомирському районному управлінні поліції та ізоляторі тимчасового тримання, направлену на захист затриманих від неправомірних дій поліцейських, а також убезпечення самих правоохоронців від безпідставних звинувачень. Суть роботи системи полягає у тому, що затримана особа знаходиться під пильним оком відеокамер з моменту фактичного затримання до закінчення часу перебування людини в стінах управління. Варто відзначити, що на етапі затримання первинні дані про особу та інцидент, що відбувся, вносяться в електронну систему. Надалі вони доповнюються інформацією, взятою безпосередньо з інтерв’ю з інспектором з дотримання прав людини (сustody officer), в слідчому кабінеті тощо. Інспектор вводить в електронну базу всю інформацію, яка стосується затриманої особи: умов затримання, всіх слідчих дій, стану здоров’я, надання медичної допомоги, консультації з адвокатом.

У підсумку відзначимо, що позитивна та невимушена атмосфера, створена представниками поліції, допомогла студентській молоді підвищити рівень знань про права та обов’язки громадянина, зокрема молоді, необхідні для комфортного та успішного проживання в соціумі.

Співробітники кафедри фінансів та цифрової економіки висловлюють щиру подяку адміністрації районного управління поліції за привітність та відкритість у спілкуванні з учасниками семінару та бажають успіху в реалізації планів з подальшого вдосконалення системи роботи із затриманими.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */