Студенти Житомирської політехніки покращують науково-дослідницьку компетентність

Shares

Для проведення наукового дослідження у царині соціального забезпечення та психології студентам факультету педагогічних технологій та освіти впродовж життя надано доступ до LUBsearch, однієї з наймасштабніших бібліотек Скандинавії при Лундському університеті (Швеція). Студенти мали нагоду долучитися до тренінгу з правильного відбору наукової літератури для дослідження, особливостям його проведення та отримали короткий інструктаж правильного користування ресурсами бібліотеки.

Безумовно, займатися наукою діяльністю важливо, оскільки це сприяє розвитку знань, технологій і інновацій, а отже, поліпшує якість життя людей, допомагає вирішити надскладні проблеми суспільства, ефективно розвиває критичне мислення та сприяє світовому прогресу людства.

Для ефективної наукової діяльності важливо використовувати релевантні наукові джерела. Саме вони мають значну роль у забезпеченні точності, достовірності й актуальності необхідної інформації. Релевантні джерела дозволяють науковцям та фахівцям отримувати доступ до оновленої надійної інформації, проводити дослідження на основі попередніх наукових робіт, а також підтверджувати свої висновки та висловлювати думки на основі наукового доказу. Відтак релевантні наукові джерела є основою для розвитку науки та інновацій.

Відповідно, важливо формувати науково-дослідницьку компетентність, адже саме ця компетентність сприяє розвитку нових знань, інновацій та технологій. Вона дозволяє людям глибше розуміти світ навколо себе, виявляти проблеми та шукати їх розв’язання.

Крім того, науково-дослідницька компетентність допомагає розвивати критичне мислення, аналітичні навички, навички проблемного вирішення та комунікаційні вміння. Відповідно це допомагає сформувати освічену громадянську та наукову культуру суспільства.

Спраглі до знань, наразі студенти працюють над своїми проєктами з курсу, присвяченому психосоціальній підтримці людей, постраждалих у кризі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */