Представники Житомирської політехніки на тренінгу «Cybersecurity Awareness Training for IT and OT environments program»

Shares

26-27 лютого 2024 р. у м. Прага, Чеська Республіка відбувся дводенний тренінг «Навчання з питань кібербезпеки для програм ІТ та ОТ / Cybersecurity Awareness Training for IT and OT environments program», організований Українським науково-технологічним центром (Science and Technology center in Ukraine) у співпраці з міжнародною корпорацією RHEA Group з метою підвищення кіберобізнаності і практичних навичок захисту досліджень.

На тренінг були запрошені представники Житомирської політехніки – декан факультету інформаційно-комп’ютерних технологій, кандидат технічних наук, доцент Тетяна Нікітчук та професор кафедри психології та соціального забезпечення, доктор психологічних наук, професор Олег Матеюк.

Протягом курсу слухачі ознайомилися з питаннями кібергігієни та основ безпеки, психології цільових атак особистості, соціальної інженерії та фішингу, кібервразливості, ризиків та їх аналізу, захисту даних і досліджень, розпізнавання спроб атак на особисті дані тощо.

Як основний інструмент навчальної частини була використана платформа CITEF, що здатна надавати складні та адаптовані сценарії практичного навчання. Учасники тренінгу одразу перевірили свій рівень знань у реалістичних ІТ та ОТ середовищах завдяки можливості підключення до навчальної лабораторії.

В умовах сьогодення важливе значення має захист наукових досліджень, а особливо, подвійного використання. Висловлюємо вдячність організаторам, зокрема, заступнику директора Українського науково-технологічного центру Миколі Любіву (Mykola Lubiv) за запрошення, організацію та проведення важливих та актуальних заходів!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */