Міжнародний день рідної мови у Житомирській політехніці

Shares

З нагоди Міжнародного дня рідної мови на факультеті педагогічних технологій та освіти впродовж життя відбулися цікаві заходи, присвячені вшануванню нашої мовної спадщини та культурного багатства, підкреслюючи важливість мови як основного елементу нашої національної та культурної ідентичності. Проведені викладачами факультету заходи та активності були спрямовані на підвищення усвідомлення важливості рідної мови серед студентів та викладачів.

Під керівництвом кандидата філологічних наук, доцента кафедри педагогічних технологій та мовної підготовки факультету педагогічних технологій та освіти впродовж життя Суворової Людмили Костянтинівни студенти долучилися до обговорення у форматі круглого столу, присвяченого Міжнародному дню рідної мови. Тема заходу: «Як добре на душі, коли нема боязні за слово праведне, що визріло в тобі…» (Дмитро Павличко). Студенти мали нагоду почути про історію цього дня, взяти участь у святковій вікторині та висловити власні думки стосовно ролі рідної мови у формуванні світогляду.

Мова – це історія народу, його світогляд. Без мови немає народу. Протягом багатьох століть намагалися знищити українську мову шляхом цілеспрямованих заборон та утисків, використовуючи різні методи та засоби. Назва цьому – Лінгвоцид мови. Саме цій темі був присвячений захід «Лінгвоцид мови», який провела для студентів Житомирської політехніки старший викладач кафедри педагогічних технологій та мовної підготовки Саннікова Світлана Борисівна.

Старший викладач кафедри педагогічних технологій та мовної підготовки Білошицька Зоя Адамівна до дня рідної мови провела захід «Мова – життя духовного основа». Студенти  дізналися більше про історію свята, взяли участь у вікторині на знання віршів про мову та українських пісень, пояснювали значення фразеологізмів та відгадували мовні загадки-жарти.

Міжнародний день рідної мови у Житомирській політехніці –  це нагода для обміну думками,  пов’язаними з нашою мовою, відзначенням її неперевершеної краси та багатства, підтримки мовної різноманітності та заохочення всіх до гордості за свою мову та культуру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */