Вебінар «Погляд на аудит кібербезпеки очима менеджера: управління командою, ролями, процесами»

Shares

З початку 2024 року проєкт USAID Cybersecurity Activity (USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України») розширив можливості для професійного розвитку університетських здобувачів вищої освіти за рахунок започаткування серії фахових вебінарів про секторальні особливості кібербезпеки. Мета семінарів – надання допомоги майбутнім фахівцям та фахівчиням з вибором професії чи спеціалізації у галузі кібербезпеки.

Другим заходом цієї серії став вебінар «Погляд на аудит кібербезпеки очима менеджера: управління командою, ролями, процесами», доповідачкою на якому була Анастасія Горожанова, старша консультантка з кібербезпеки компанії 10Guards. Пані Анастасія має суттєвий досвід з організації роботи команди, яка проводить аудити, оцінки та діагностики з кібербезпеки. Крім того вона надає консультаційній послуги з інформаційної безпеки. Модератором вебінару стала пані Олена Кравчук, Workforce Development Manager проєкту USAID Cybersecurity Activity. Традиційно захід проводився на платформі Zoom за попередньої реєстрації учасників, додатково трансляція здійснювалася на Facebook-сторінці проєкту.

З боку Житомирської політехніки до вебінару долучилися здобувачі вищої освіти, які навчаються на бакалаврських і магістерських освітніх програмах Комп’ютерна інженерія, Кібербезпека та гаранти цих освітніх програм Олена Головня, Олексій Шелуха, Андрій Єфіменко, Володимир Воротніков та науково-педагогічні працівники кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки, які забезпечують викладання як обов’язкових, так і вибіркових освітніх компонент цих програм.

Під час вебінару доповідачка представила такі питання:

  • понаття та цілі аудиту кібербезпеки;
  • види аудитів кібербезпеки;
  • ролі та розподіл функцій між членами аудиторської команди;
  • навички аудитора кібербезпеки та аудиторська етика;
  • методи та етапи проведення аудиту кібербезпеки;
  • процес підготовки звіту щодо проведеного аудиту та його обовʼязкових складових;
  • необхідні знання та сертифікації для проведення аудиту.

Наприкінці зустрічі, за традицією, доповідачка відповіла на запитання учасників заходу за тематикою доповіді.

Варто зазначити, що матеріал вебінару та використані в ньому публікації у професійних виданнях дають змогу оновити навчальний матеріал освітніх компонент «Основи кібербезпеки», «Теорія кібербезпеки» та «Моніторинг, аудит та управління системами кібербезпеки».

Щиро дякуємо проєкту USAID Cybersecurity Activity, а також персонально пані Олені Кравчук і пані Анастасії Горожановій за надзвичайно цікавий та корисний захід.

Запис вебінару доступний на YouTube-каналі проєкту Кар’єра у сфері кібербезпеки, а новини щодо наступних вебінарів – на Facebook-сторінці USAID Cybersecurity Activity.

Координатор проєкту
USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України»
від Житомирської політехніки,
завідувач кафедри компʼютерної інженерії та кібербезпеки,
к.т.н., доцент Андрій ЄФІМЕНКО
Контакти:
E-mail: yefimenko.andrii@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */