Заходи до Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та м. Севастополь

Shares

26 лютого – День спротиву окупації Автономної Республіки Крим. Ця пам’ятна дата встановлена 2020 року Указом Президента України на вшанування мужності й героїзму громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території – в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі.

Для здобувачів освіти факультету проведені тематичні заходи: в академічній групі РР-53 спеціальності 184 «Гірництво» (спеціалізація «Розробка родовищ та видобування корисних копалин») куратором Нелею ОСТАФІЙЧУК проведено кураторську годину під гаслом «Нескорений Крим». Здобувачі освіти обговорили хронологію подій окупації Криму, що варто пам’ятати в рамках комунікації цього дня, згадали події, як на заклик Меджлісу кримськотатарського народу до Верховної ради Автономної Республіки Крим вийшли тисячі кримських татар, українців та представників інших національностей чинити спротив російській окупації та заявили всьому світу про цілісність України.

Студенти групи ГГ-31спеціальності 184 «Гірництво» (спеціалізація «Маркшейдерська справа») в рамках проведення заходів до Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя разом з куратором Володимиром ШЛАПАКОМ для обговорення використали онлайн-курс «Qırım: Крим – це ми» на платформі Prometheus.

Студенти обговорили загальну історію, географію, економіку та політико-правові традиції Криму, дізнались, що робить Україна для його реінтеграції. В ході зустрічей студенти зазначили, що спротив триває, а територія Автономної Республіки Крим була, є і буде невід’ємною частиною України.

Спротив триває. Крим — це Україна! Слава Україні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */