Студенти освітніх програм «Комп’ютерна інженерія» та «Кібербезпека» завершили технологічну практику в лабораторіях університету

Shares

З 22 січня по 02 лютого 2024 року студенти освітніх програм «Комп’ютерна інженерія» та «Кібербезпека» проходили технологічну практику на базі Житомирської політехніки.

Навчання в умовах реальних завдань і проєктів створює неперевершену можливість для здобувачів вищої освіти набути практичний досвід, який буде корисний у майбутній кар’єрі.

Так, практична підготовка дозволяє здобувачам:

  • адаптуватись до реального робочого середовища, розуміти вимоги до майбутньої професійної діяльності;
  • застосувати теоретичні знання на практиці, отримувати досвід роботи з сучасним обладнанням та технологіями, що сприяє глибшому розумінню отриманих в ході навчального процесу теоретичних концепцій і принципів.

Також, окрім практичних навичок, вони набувають soft skills колективної роботи та комунікації в команді, розвивають аналітичне мислення та навички самостійного та командного прийняття рішень.

З 22 січня 2024 року студенти другого курсу проходили технологічну практику на базі лабораторій кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки, що дозволило їм глибше вивчати та вдосконалювати навички побудови та налагодження  комп’ютерних мереж. Практика була спрямована на роботу з сучасним мережевим обладнанням і технологіями.

Проведення практики здійснювалося під керівництвом викладачів кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки Ольги Дячук, Марії Колощук, Владислава Гузюка, Михайла Хохлова, які також є інструкторами університетської мережної академії Cisco.

Під час практики студенти активно освоювали методи та інструменти комп’ютерних мереж, а також навчилися ефективно працювати з різноманітним технічним та мережевим обладнанням. Однією з головних складових практики стала реалізація проєкту локальної комп’ютерної мережі, а також вивчення особливостей роботи з сучасним мережевим обладнанням таких всесвітньо відомих виробників як Cisco, Huawei, MikroTik, ZTE тощо.

Звичайно не обійшлося без ускладнень. Так, першого дня практики, коли студенти засвоювали правила формування кабельних з’єднань і отримували навички з їх реалізації, заняття були перервані сигналом повітряної тривоги. Проте, студенти разом з викладачами перейшли в укриття, де продовжили своє навчання, фокусуючись на отриманні та вдосконаленні практичних навичок, а після завершення тривоги повернулися до роботи в лабораторіях кафедри.

Кафедра комп’ютерної інженерії та кібербезпеки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */