Візит поважних гостей до Житомирської політехніки

Shares

15 грудня 2023 року Житомирська політехніка зустрічала поважних гостей.

Ректорат університету, представники Наукового парку, Інноваційного хабу, викладачі та студенти радо зустрілися з Народним депутатом України, головою підкомітету з питань освіти впродовж життя та позашкільної освіти і адаптації законодавства України до положень права Європейського Союзу Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Романом Грищуком, в.о. проректора з інновацій Національного авіаційного університету Ксенією Семеновою, випускником НАУ, головою правління Благодійного фонду “Солом’янські котики” Ігорем Кравчишиним та представниками факультетів НАУ.

Під час зустрічі обговорили важливі питання сьогодення для вищої освіти України в умовах євроінтеграції, реформування освітянського середовища, подолання нових викликів, що постають перед університетами сьогодення.

Були підняті питання інноваційного розвитку університетів, створення освітньо-наукових лабораторій для різноманітного залучення молоді до науки та технологій, виокремлювали роль соціально відповідального бізнесу в даному процесі. Ми наголошували на тому, що у представників бізнесу вже є розуміння того, що університет є обов’язковим елементам і їх розвитку та нарощення бізнесового потенціалу. Житомирська політехніка є найкращим прикладом такої співпраці та взаємодії.

Окреслили важливість дієвих наглядових рад для університетів. Прийшов час розуміння відповідальності кожним членом наглядової ради його ролі в функціонуванні та розвитку Університету. Сьогодні це має бути не просто престиж. Діяльність у наглядовій раді Університету є вагомим вкладом її членів у розвиток громади та країни в цілому.

Відверто проговорили певні критичні питання, зокрема щодо підготовки здобувачів PhD, фінансування діяльності наукових ліцеїв, майбутнього мережі закладів вищої освіти, визначення науково-педагогічного навантаження викладачів, їх контрактів тощо.

Разом з гостями пройшлися корпусами Житомирської політехніки, аудиторіями та лабораторіями. Маємо надію, що кожен відкрив для себе Житомирську політехніку та познайомився з нашою командою. З оптимізмом чекаємо наступних зустрічей та впевнений у продовженні нашої співпраці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */