Тиждень кар’єри у Житомирській політехніці: локації безпеки від ДСНС України в Житомирській області

Shares

4-го грудня розпочався тиждень кар’єри на факультеті інформаційно-комп’ютерних технологій. Розпочався тиждень з безпекової складової: ГУ ДСНС України в Житомирській області спільно з Червоним Хрестом та Ювенальною превенцією проводили навчання студентів та співробітників Житомирської політехніки на мобільних локаціях, що були розташовані в спортивному залі Житомирської політехніки.

На локації з пожежної безпеки розповідали про причини виникнення та види пожеж, як уникнути загоряння та правила поведінки та дій під час виникнення пожежі.

Пояснювали різницю між вуглекислотним та порошковим вогнегасниками, цільове призначення в залежності від типу, розглянули їх будову та конструктивні елементи, пояснювали як користуватись кожним вогнегасником.

Значна увага приділялась тому, як врятуватись у разі знаходження в зоні загоряння, як гасити вогонь, правила гасіння електроприладів для унеможливлення отримання удару струмом.

Вогнеборці надали чіткий порядок дій у надзвичайних ситуаціях та наочно показали принцип застосування вогнегасників. Всі охочі отримали стікери та цікаві посібники з правилами дій у надзвичайних ситуаціях.

На другій локації розказували про протимінну безпеку. Працівники ДСНС з відповідної бригади, за допомогою візуальних матеріалів, використовуючи плакати та презентаційні матеріали розповідали про небезпеку, що становлять мінно-вибухові пристрої, демонстрували як виглядають міни, якого кольору, де їх можна виявити, де використовуються.

Представники відомства наголосили на правилах поводження з невідомими-залишеними речами, нерозірваними боєприпасами та мінними загородження. Розповіли про небезпеку перебування в місцевості де відбувалися активні бойові дії. Всі охочі отримали листівки-нагадування з правилами дій у разі виявлення не розірваного боєприпасу, чи інших небезпечних пристроїв.

Третя локація була найбільшою та виявилася найбільш цікавою для інженерів і представників технічних спеціальностей: проведення аварійно-рятувальних робіт.

Представники ДСНС продемонстрували пристрої та обладнання необхідне для виконання дій, що необхідно виконувати для збереження життя і здоров’я потерпілих. Студенти були в захваті, адже рятувальники не тільки демонстрували що де використовується представлене обладнання, а й вмикали його та демонстрували в роботі. Цікаво було стояти на подушці, яку накачували киснем і вона піднімалась. Старанна презентація та професіоналізм працівників ДСНС зробив цю локацію найбільш шумною та найбільш відвідуваною.

Четверта локація – демонстрація правил надання першої домедичної допомоги від представників Червоного хреста. Фахівці з надання першої домедичної допомоги проводили тренінг з відвідувачами, кожен бажаючий міг спробувати і навчитися на манекені правильно виконувати штучне дихання та масаж серця, щоб не нашкодити людині і не погіршити ситуацію.

Про правильність виконання дій при масажі серця на манекені загорялись лампочки: зелений колір – при нормальному натисканні на грудну клітку, жовтий – слабке натискання та червоний, відповідно, про перелом ребер. Студентам та співробітники були в захваті від даної локації, адже слухачі мали змогу набути навичок та практичних умінь на спеціальному манекені, під пильним наглядом та підказками фахівця.

Представники п’ятої локації – Ювенальна поліція України. Поліцейські розповіли про свою професію та її особливості. Наголосили на спеціалізації свого підрозділу. Охочі могли отримати листівки з ознайомлювальною інформацією. Також була можливість примірятии бронежилет та спробувати виконати в ньому елементарні фізичні вправи, такі як присідання чи згибання-розгибання рук у положенні лежачи, присідання, стрибки тощо.

За день мобільні безпекові локації відвідали студенти багатьох освітніх програм з різних факультетів.

Зокрема, з факультету інформаційно-комп’ютерних технологій це студенти, що навчаються на ОП  “Інженерія програмного забезпечення”, ОП “Веб-технології”,  ОП “Комп’ютерна графіка та розробка ігор”, ОП “Комп’ютерні науки”, ОП “Системи бізнес-аналітики”, ОП “Комп’ютерна інженерія”, ОП “Кібербезпека”, ОП “Біомедичний комп’ютинг”, ОП “Біомедична інженерія”, ОП “Телекомунікації та радіотехніка”, ОП “Інформаційні відеосистеми та системи контролю доступу”.

З факультету національної безпеки, права та міжнародних відносин студенти освітніх програм ОП “Політичний менеджмент і PR”, ОП “Право”, ОП “Національна безпека”, ОП “Правоохоронна діяльність”, ОП “Публічне управління та адміністрування”, ОП “Міжнародні відносини і геополітична безпека” та ОП “Міжнародні економічні відносини”.

Також захід відвідали студенти таких факультетів: факультет гірничої справи, природокористування та будівництва, факультет бізнесу та сфери обслуговування, факультет комп’ютерно-інтегрованих технологій, мехатроніки і робототехніки, факультет педагогічних технології та освіти впродовж життя.

Всі відвідувачі покращили існуючі та набули нові знання та вміння стосовно правил поведінки у різних небезпечних ситуаціях.

Висловлюємо велику подяку співробітникам ГУ ДСНС України в Житомирській області, Червогого Хреста та Ювенальної превенції за такий цікавий та необхідний захід в сучасному житті!

Кафедра комп’ютерних наук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */