Цікаво про сучасну мікроелектроніку, програмування та зв’язок – представники компанії «Арія» на тижні кар’єри у Житомирській політехніці

Shares

Середа, 06 грудня, на факультеті інформаційно-комп’ютерних технологій Житомирської політехніки триває тиждень кар’єри.

Одним з перших заходів цього дня є зустріч-знайомство з представниками компанії «Арія» – Юрієм КОНДРАТЮКОМ та Артемом БАХУРОМ.

Про що саме розкажуть вони сьогодні здобувачам освітніх програм факультету – «Інженерія програмного забезпечення», «Веб-технології», «Комп’ютерна графіка та розробка ігор», «Комп’ютерні науки», «Системи бізнес-аналітики», «Комп’ютерна інженерія», «Кібербезпека», «Біомедичний комп’ютинг», «Біомедична інженерія», «Телекомунікації та радіотехніка» та «Інформаційні відеосистеми та системи контролю доступу»?

У першій частині зустрічі пан Юрій розповів про програмовані логічні інтегральні схеми (ПЛІС) – що це за електронний компонент, навіщо він потрібен, як він працює, як створити для нього прошивку та завантажити її, які фірми є провідними розробниками та виробниками ПЛІС. Цю інформацію він доносив до аудиторії у простій та доступній формі, з ілюстраціями. Звісно, були і питання від слухачів, серед них і про те, які є власне середовища та мови програмування ПЛІС, як саме відбувається це програмування, які технічні переваги ПЛІС порівняно з апаратними цифровими схемами тощо.

Пан Артем, у свою чергу, розповів про сучасний цифровий зв’язок, його особливості, місце мережевих технологій та адміністрування сучасних цифрових мереж зв’язку, їхню типову архітектуру, що таке цифрові радіостанції стандарту DMR і навіщо вони потрібні. Запитань від слухацької аудиторії до доповідача не бракувало, довелось навіть дещо збільшити тривалість зустрічі, щоб відповісти на них всі.

Щиро дякуємо представникам компанії «Арія», Юрію КОНДРАТЮКУ та Артему БАХУРУ за знайдений час для заходу у рамках тижня кар’єри,  змістовну, цікаву та невимушену атмосферу зустрічі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */