Студентĸа Житомирсьĸої політехніĸи – учасниця Міжнародної зимової шĸоли з медіації

Shares

З 16 по 19 грудня студентĸа групи Ф-2 Юлія Воркевич взяла участь у Міжнародній зимовій шĸолі у формі воркшопів та занять з медіації на базі Університету імені Адама Міцĸевича (Польща). 

Учасниĸи шĸоли проживали та навчалися у затишному готелі м. Закопане, а також мали заходи для знайомства з польською культурою, гірські прогулянки та підйоми на мальовничі вершини.

«Радію, що взяла участь у такому чудовому заході! Вчитись та спілкуватись було справді в насолоду: викладачі та студенти були товариські та відкриті один до одного, у програмі велика увага приділена практичності знання, формуванню цінних умінь та навичок, незабутні екскурсії. 

Наприклад: один із найсильніших польських юристів показав нам прийоми, які допомагають вирішити конфлікти і ми вчились відразу їх застосовувати на практиці – вигадували, інсценізували, аналізували. З психологами ми розбирали різні аспекти людських стосунків, що цінні для медіаторів і корисні для будь якої людини, точно знадобляться у повсякденному житті. 

Зазвичай одна лекція тривала чотири години, але все було настільки гарно організованим та цікавим, що час пролітав дуже швидко, втома не відчувалась. Після занять відразу прямували на екскурсії. Гірські краєвиди та містечко Закопане неймовірно красиві! Також радію, що маю нові знайомства з дуже хорошими людьми, фахівцями своєї справи й студентами. Серед них польські тренери, учасники, гості, українці, що навчаються в Польщі, українські студенти, що приїхали зі мною з різних закладів вищої освіти України. 

Поляки дуже гостинно нас прийняли. Після спілкування з прекрасними однолітками, маю сильну мотивацію покращувати свої знання з англійської та польської мови, гарно вчитися для участі в таких заходах! Дякую за такі неймовірні можливості Житомирській політехніці та Університету імені Адама Міцкевича!»

– поділилася враженнями Юлія Воркевич.

«Наш науковий гурток «Європейські студії та міжкультурна комунікація», що діє на кафедрі філософсько-історичних студій та масових комунікацій вже рік співпрацює з Університетом Адама Міцкевича. Польські колеги всіляко підтримують Україну в складні часи війни і низка Літніх та Зимових шкіл безкоштовних для українських студентів, викладачів, представників різних структурних підрозділів є дуже цінним досвідом, відпочинком-перезавантаженням та мотивацією розвиватися, досконало вивчати іноземні мови.

Мені дуже приємно, що Юлія – вже 26-та представниця Житомирської політехніки, що відвідала закордонні заходи у цьому році в межах нашої співпраці. Вона є переможницею Марафону «Разом до мрій з Житомирською політехнікою», чудовою студенткою, старостою своєї групи. Коли слухала її захопливі розповіді про поїздку й сама щиро раділа!

Тож хочу ще раз подякувати Юлії та її батькам за довіру, декану нашого факультету Оксані Черниш і завідувачу кафедри філософсько-історичних студій та масових комунікацій Вадиму Слюсару  за сприяння й цінні поради, нашим польським друзям за підтримку і що роблять усе можливе, щоб для українців такі участі були безкоштовні та дуже комфортні!»

– прокоментувала керівник гуртка «Європейські студії та міжкультурна комунікація», викладач Житомирської політехніки Ольга Гордійчук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */