Практичний семінар “Домедична допомога людині, яка перебуває у невідкладному стані” від Української Служби Порятунку 911

Shares

22 грудня 2023 року для студентів та викладачів Державного університету “Житомирська політехніка” був організований та проведений Практичний семінар “Домедична допомога людині, яка перебуває у невідкладному стані” (базовий курс з елементами допомоги на полі бою). До університету завітала команда  ВГО “Українська Служба Порятунку” Police 911 на чолі з Генерал-полковником Диба Павлом Петровичем.

Протягом цілого робочого дня тренери розповідали, наочно показували та давали можливість попрактикуватися всім учасникам заходу. Всі присутні зійшлися на думці, що домедична допомога в наших реаліях життя – не просто актуально та потрібно, а виявляється й дуже цікаво.

Програма тренінгу містила вивчення наступних питань:

1. Елементарна морфологія крові.
2. Зовнішні та внутрішні кровотечі.
3. Як і де правильно накладати джгут або турнікет для зупинки кровотечі.
4. Як робити  кровозупинну  пов’язку при різних кровотечах.
5. Що робити при пораненні в легені, живіт, голову.
6. Як легко перевернути людину будь-якої ваги.
7. Серцево-легенева реанімація, як запустити серце при його зупинці.
8. Як перевірити, в свідомості людина чи ні.
9. Як і чим зупинити кров собі, якщо Ви постраждали, а поряд нікого немає.
10. Що має бути в аптечці.

Окрім того, всі присутні отримали багато іншої корисної інформації від професіоналів Української Служби Порятунку 911.

Відзначимо, що студенти Житомирської політехніки освітніх програм  “Національна безпека”, “Правоохоронна діяльність”, “Психологія”, “Соціальне забезпечення”, “Гірництво”, “Екологія”, “Технології захисту навколишнього середовища”, “Біомедична інженерія”, викладачі Чиж Віктор, Молотай Валерій, Олексунь Надія, Криворучко Андрій, Герасимчук Олена, Коренівська Оксана, Одноворченко Ігор, Цуд Інна, а також завідувачка фельдшерсько-оздоровчого пункту Перегуда Лариса отримали  сертифікати про проходження відповідного семінару.

Ректорат університету та учасники тренінгу висловлюють щиру вдячність особисто Генерал-полковнику Диба Павлу Петровичу та всій його команді за можливість навчатися у найкращих, вашу небайдужість та професіоналізм! Сподіваємося на подальші зустрічі в Житомирській політехніці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */