Науковець Житомирської політехніки – член журі ХІІІ обласного інтелектуального конкурсу юних географів

Shares

12 грудня на базі Центру позашкільної освіти для дітей та молоді Житомирської обласної ради відбувся ХІІІ обласний інтелектуальний конкурсу юних географів.

У складі журі працював Циганенко-Дзюбенко Ілля Юрійович, асистент кафедри наук про Землю Державного університету «Житомирська політехніка», член Міжнародних товариств International society of Limnology та Society for freshwater science’s.

В інтелектуальних змаганнях взяли участь 7 команд здобувачів освіти Житомирщини.

Серед тем, що розглядали учасники, були:

  • геоінформаційні системи (ГІС),
  • Державна геодезична референцна система координат УСК – 2000,
  • обміління та зникнення озер у світі,
  • формування меандрів річок,
  • як вплив високих температур і мінералізації води на мікроорганізми у геотермальних озерах може надати ключ до розуміння екстремофілів у космічних умовах.

Також учасники аналізували секрет успішності економічних реформ Китаю та прогнозували нову якість стратегії розвитку країни на найближчі 20 років.

«Рівень команд – високий. Видно, що учасники «в темі», поглиблюють і деталізують шкільні знання. Тут і велика робота їх педагогічних керівників. Приємно, що діти під час війни беруть участь у таких конкурсах, цікавляться географією, зокрема, ГІС технологіями», – розповів член журі конкурсу Ілля Циганенко-Дзюбенко.

За підсумками інтелектуальних боїв, під час яких команди виступали в ролях доповідача, опонента та рецензента, маємо наступні результати:

1 місце – команда «Геомафія» Черняхівської ТГ, педагогічний тренер – Барицька Ірина Василівна.

2 місце – команда «Гео Майстри» Коростишівської ТГ, педагогічний тренер – Осауленко Катерина Миколаївна.

3 місце розділили команди «БЕРДИЧ» Бердичівської ТГ, педагогічний тренер – Гуцалюк Наталія Володимирівна та «Богунський меридіан» Житомирської ТГ, педагогічний тренер – Войналович Світлана Володимирівна.

За рішенням журі команди «Замкова гора» Житомирської ТГ, «Дивергенти» Новогуйвинської ТГ та Квартет «Юні географині» Житомирсьткої ТГ отримали спеціальні дипломи за географічну ерудицію; науковоцентричну позицію та географічний патріотизм відповідно.

Повна інформація про результати конкурсу оприлюднена на офіційному сайті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */