Docudays UA. Показ фільму «Нескорений Херсон» для студентів Житомирської політехніки

Shares

12 грудня 2023 року у м. Житомирі стартував 20-й Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.  Мета фестивалю – сприяти дотриманню й захисту прав людини та основоположних свобод, утверджувати розуміння людської гідності як найвищої цінності, підвищувати рівень громадянської активності в Україні, сприяти розвитку документального кіно.

А вже сьогодні, 13 грудня,  в Державному університеті «Житомирська політехніка» відбувся показ фільму режисера Устина Данчука «Нескорений Херсон». До перегляду долучилися студенти університету, зокрема, спеціальностей «Маркетинг», «Менеджмент», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Гірництво», «Екологія», «Комп’ютерні науки», «Інформаційні системи та технології», «Біомедична інженерія», «Національна безпека», «Публічне управління та адміністрування», «Міжнародні економічні відносини», «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», «Філологія (прикладна лінгвістика)», «Психологія».

«Нескорений Херсон» – стрічка про роботу херсонських журналістів. З початку повномасштабного вторгнення кореспонденти медіаплатформи «Вгору» фіксували все, що відбувалося в місті. Разом із херсонцями вони пережили захоплення обласного центру росіянами, мітинги, окупацію та звільнення рідного міста. У фільмі зібрані унікальні кадри, які показують, якими були для Херсона та його жителів останні півтора року.

«Нескорений Херсон» – це зізнання в любові рідному місту. Його жителі щодня живуть у небезпеці, та попри все, долають труднощі, не втрачають оптимізму, вірять у перемогу та роблять усе можливе, щоб їхнє місто продовжувало жити. Херсонці, які підтримують місто живим, волонтери, комунальники, водії маршруток, продавці в магазинах це справжні герої, які доводять нам щодня, що Херсон – це місто незламних людей.

Дякуємо організатору фестивалю у м. Житомирі ГО «НУО «Сучасний Формат» за можливість ознайомлення з документальним фільмом у стінах Житомирської політехніки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */