Меморандуми про співпрацю ДСНС з Житомирською політехнікою

Shares

Сьогодні Житомирська політехніка зустрічала поважних гостей та партнерів. В університеті був день ДСНС!

У заходах взяли участь ЧЕКРИГІН Олександр, директор Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України; НІКІТЧУК Ігор, начальник Головного управління ДСНС України у Житомирській області; ШАХРАЙ Олег, перший заступник начальника Головного управління ДСНС України у Житомирській області; КРАВЕЦЬ Олександр, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям Головного управління ДСНС України у Житомирській області; ПУГАЧ Сергій, директор Житомирського обласного благодійного фонду «Рятувальник Житомирщини».

Також вдячні за участь у важливій події для університету ДЕНИСОВЦЮ Юрію, заступнику начальника Житомирської ОВА та директорові Департаменту освіти і науки Житомирської ОВА ОСИПОВИЧ Наталії.

Під час зустрічі в конференц-залі нового корпусу було підписано два меморандуми про співпрацю:

1. Двосторонній меморандум між Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області та Державним університетом “Житомирська політехніка”, що передбачає партнерство, спрямоване на вдосконалення системи навчання дітей основам безпечної життєдіяльності, їх професійне спрямування, формування у дітей та молоді культури безпечної життєдіяльності, вмінь та навичок поведінки у разі виникнення надзвичайних подій та ситуацій, свідомого й відповідального ставлення до питань само- та взаємодопомоги, популяризацію пожежно-рятувальної справи задля створення безпечного майбутнього.

2. Тристоронній меморандум між Державною службою України з надзвичайних ситуацій, Державним університетом “Житомирська політехніка” та Житомирським обласним благодійним фондом «Рятувальник Житомирщини».

В рамках даної співпраці розпочато роботу над створенням комп’ютерної гри «Агент 112», метою якої є ознайомлення підростаючого покоління з правилами поведінки в різноманітних надзвичайних ситуаціях, розвиток критичного мислення в безпекових ситуаціях. Головним персонажем у грі є хлопчик/дівчинка, який має виконати певний перелік дій при виникненні небезпечної ситуації. Командою студентів Житомирської політехніки спільно з командою представників від ДСНС вже розроблено 1-й рівень гри на тему «Пожежна безпека», в подальшому планується масштабування гри та створення ще декількох рівнів гри.

Дякуємо завідувачу кафедри комп’ютерних наук Житомирської політехніки Марині ГРАФ і здобувачам освітніх програм кафедри за ініціативність та якісне впровадження в життя відповідних ідей.

Успіхів партнерам в реалізації вищезазначених завдань та продуктивної співпраці на всіх рівнях!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */