«16 днів проти насильства: імплементація Стамбульської Конвенції. Національне законодавство»: дні активізму

Shares

У межах міжнародної кампанії “16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства”, до якої приєдналась Україна з 2000 року у гібридному форматі відбувася надзвичайно актуальний тренінг на тему «16 днів проти насильства: імплементація Стамбульської Конвенції. Національне законодавство».

Щорічно у межах кампанії проводяться заходи просвітницького характеру, що закладають основи протидії гендерно зумовленому насиллю, – задля формування нової парадигми гендерно орієнтованого партнерства.

Учасниці й учасники, які були присутні як оффлайн, так і онлайн, – здобувачі освіти, академічні і неакадемічні працівники – представниці і представники кафедри фінансів і цифрової економіки, мали змогу ознайомитися з видами насильства, досконало опрацювали тему, заклали основи для розуміння видів, відповідальності за порушення національного законодавства в частині гендерно зумовленого насильства, отримали розуміння меж відповідальності і методів протидії насильству.

Блискучею спікеркою була адвокатка Вікторія Кашапова – стейкхолдер і партнер, яка є однією з практикуючих фахівчинь з тематики порушуваних питань та багатьох інших, ініціаторкою змін в частині забезпечення прав жінок, протидії домашньому насильству.

Найбільше запам’ятались практичні поради, кейси, особливо ті, які були побудовані на українській практиці, акценти на еволюції ратифікації “Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами”, відомої як “Стамбульська конвенція”, вчинену 11.05.2011 року, підписану державою Україна в листопаді 2011 року та ратифіковану в червні 2022 року (1 листопада 2022 року Стамбульська конвенція набула чинності), національному законодавстві з питань викорінення гендерної дискримінації.

Після представлення основного матеріалу відбулась сесія консультацій-відповідей щодо проблем, які цікавили учасників і учасниць. Інформовано, що цінні поради і радо надаватимуться не лише у межах заходу «16 днів проти насильства», а й постійно.

Учасниці й учасники щиро вдячні за інформативну та інтерактивну подачу матеріалу, а набуті знання й навички є дуже актуальними та корисними! Фідбек-форма щодо проведення заходу “16 днів проти насильства: імплементація Стамбульської Конвенції. Національне законодавство”.

*Матеріали підготовлено за підтримки «Української Феміністичної Мережі за Свободу й Демократію» в межах програми співпраці з Urgent Action Fund for Women’s Human Right (UAF WHR). Презентації розроблено з використанням знань та матеріалів, отриманих під час реалізації програм ЮрФем: Освіта Асоціації жінок-юристок України “ЮрФем”. Зміст матеріалів не обов’язково відображає думку UAF WHR.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */