Відкрита лекція від Pedro Nogueira!

Shares

У рамках співпраці між кафедрою наук про Землю Житомирської політехніки та Інститутом наук про Землю, Університету Евори, Португалія 16 листопада 2023 року відбулася чергова лекція для здобувачів освіти спеціальностей 103 «Науки про Землю», 101 «Екологія», 183 «Технології захисту навколишнього середовища» та науково-педагогічних працівників.

Також до заходу долучилися представники кафедри географії Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського. Запрошеним лектором був Pedro Nogueira, доцент кафедри геонаук, науковий співробітник Інституту наук про Землю, Університет Евори. Лекція на тему: “Просторовий інтелект: поєднання наземних і повітряних даних для оцінки потенційно забруднених територій” (Spatial intelligence: Combining ground and aerial data to evaluate potentially contaminated areas).

Науковець докладно розповів про використання методів дистанційного і космічного моніторинг стану забруднення важкими металами повітряного середовища, водного середовища та ґрунтового покриву унаслідок людської діяльності. Не менш важливим було і наочне представлення та поширення власного досвіду щодо використання методів картографування забруднених територій, а також використання різних методів статистичної обробки інформації.

Відкрита лекція закінчилась активною дискусією між спікером та слухачами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */