Переймаємо досвід надання якісної психосоціальної допомоги населенню у Швеції

Shares

У рамках реалізації міжнародного проєкту ERASMUS+ з академічної мобільності розпочався робочий візит доцента кафедри психології та соціальної роботи Ірини Жалінської в Школу Соціальної роботи (School of Social Work) Лундського університету, Швеція.

Лундський університет є одним з найстаріших університетів Північної Європи, його історія нараховує більше трьохсот літ. Кількість студентів сягає майже 50 тис. студентів. Унікальним є розташування університету, факультети якого розміщуються в будівлях, що мають історичну та архітектурну цінність. При цьому інтер’єри приміщень є напрочуд зручними та затишними, з розумним розділенням зон для навчання та спілкування. Дивовижне поєднання традицій та інновацій.

Протягом першого тижня перебування було проведено робочі зустрічі з працівниками міжнародного відділу Лундського університету та координаторів з міжнародної співпраці Школи Соціальної роботи. Завдяки спільній співпраці науковців та фахівців у галузі вдалося перейняти по-справжньому корисний досвід із розробки та упровадження законодавчих проєктів щодо надання якісних соціальних послуг, ознайомитися з роботою центрів соціальних служб, відповідних тренінгових центрів, а також громадських та благодійних організацій, що займаються, в першу чергу, психологічними і соціальними потребами населення. Цей досвід є надзвичайно корисним для покращення освітніх програм відповідних спеціальностей та надання якісної освіти студентам.

Важливою частиною міжнародного стажування стало ознайомлення з особливостями організації навчального процесу та бібліотечно-інформаційними ресурсами в Школі, відділення якої розташовані в м. Лунд та м. Гельсінгборг. Відбулися робочі зустрічі з Lars Harrison (PhD, Senior Lecture) та Nataliya Thell (PhD, Senior Lecture). Також було проведено зустрічі з провідними науковцями щодо можливих напрямів подальшої співпраці на ниві спільних досліджень. Так, зокрема відбулася онлайн зустріч (20.11.2023) з Maria Hägglund (PhD, Associate Professor, Uppsala university), де було обговорено потенційні актуальні напрями досліджень в царині соціальних наук.

Висловлюємо щиру подяку за сприяння реалізації програм міжнародної академічної мобільності ректору Віктору Євдокимову, першому проректору Оксані Олійник. Окрема подяка декану факультету педагогічних технологій та освіти продовж життя Оксані Черниш за налагодження співпраці з Лундським університетом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */