Бесіда для студентів “Інформаційна гігієна” від голови молодіжної ради при Житомирській ОВА

Shares

13 листопада 2023 р. відбулася зустріч з головою молодіжної ради при Житомирській ОВА Дмитром Ткачуком, який провів бесіду на тему “Інформаційна гігієна” для студентів факультету педагогічних технологій та освіти впродовж життя.

Зустріч була присвячена питанням збалансованого та відповідального споживання інформації в сучасному світі. Дмитро Ткачук поділився цікавими думками та важливими аспектами інформаційної гігієни. Основна ідея полягала в тому, що інформаційна гігієна стала невід’ємною частиною сучасного життя, оскільки вона дозволяє ефективно взаємодіяти з інформаційним середовищем. Тому, у світі великого потоку інформації надзвичайно важливо вміти відсіювати неперевірену та непотрібну інформацію, розвивати критичне мислення та вміти відділяти факти від фейків, знати, що таке маніпуляція фактами, дезінформація та пропаганда. Учасники заходу отримали корисні поради щодо отримання різноманітної інформації з різних джерел для уникнення однобічного уявлення про події та питання.

Особлива увага була приділена ролі соціальних мереж у поширенні інформації та необхідності перевірки її достовірності перед подальшим поширенням.

Зустріч була вкрай позитивною, інформативною, пізнавальною та інтерактивною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */