Зустріч студентів з учасницею Becose D’ore Ukraine та Мастер Шеф Професіонали Мартою Опанащук

Shares

15 вересня 2023 року відбулася зустріч студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» та 242  «Туризм» факультету бізнесу та сфери обслуговування, з учасницею Becose D’ore Ukraine та Мастер Шеф Професіонали Мартою Опанащук.

Сучасна індустрія гостинності – це особлива самостійна галузь економіки, що поєднує окремі галузі та підприємства, функції яких полягають у задоволенні попиту на різні види відпочинку та розваг. Вона охоплює туризм, готельний та ресторанний бізнес, відпочинок і розваги, сприяє ефективності та розвитку національної економіки, оскільки внаслідок збільшення популярності зростає державний бюджет, підвищується зайнятість населення, рівень його життя, з’являється новий імпульс до розвитку народних промислів, здійснюється позитивний вплив на решту галузей, пов’язаних зі створенням готельно-ресторанних продуктів, відбувається розвиток соціальної та виробничої інфраструктури.

Пані Марта розповіла як застосовувати знання отримані під час навчання на практиці. Про свій досвід, участь в конкурсах, про проблеми, які стоять перед сферою обслуговування сьогодні.
Серед пунктів обговорення були:
– приклади та особливості роботи підприємств громадського харчування різного типу та різної потужності;
– на прикладах із власного життя представила чим відрізняється робота в кафе, в ресторані, та в готелі;
– приклади літератури та лайфхаки для полегшення навчання: як важливо застосувати теорію в життя та наскільки підручник ідеалізує сферу обслуговування;
– зауважила на важливості таких визначень як дотримання вимог ДСТУ, ISO та HACCP, санітарних норм, Закону про працю України, охорону праці;
– розповіла про роботу Державної санітарно – епідеміологічної служби України.

Особливу увагу під час зустрічі Марта Опанащук приділила питанням як застосувати отримані знання з розроблення й просування високих стандартів обслуговування на практиці.

На завершення побажала здобувачам вищої освіти спеціальності «Готельно – ресторанна справа» та «Туризм» реалізувати себе в житті та працювати за спеціальністю, бути відповідальним та цілеспрямованим, професіоналом своєї справи, плідно навчатися заради гарного майбутнього.

Fortes fortuna adiuvat – доля допомагає хоробрим! Не бійтеся навчатись та бути в перших рядах! – Марта Опанащук.

Щиро дякуємо пані Марті за цікаву та мотивуючу зустріч! Тільки тісна співпраця науковців і практиків здатна забезпечити підготовку майбутніх фахівців, перед якими стоїть непроста задача – розвивати вітчизняний готельно-ресторанний бізнес в період післявоєнної відбудови України! З вірою в Перемогу!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */