Тренінг-інтенсив для викладачів «Теорія та практика підготовки фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб»

Shares

Тренінг-інтенсив для викладачів «Теорія та практика підготовки фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб» розпочався у Києві. Навчання учасників організовано спільними зусиллями Міністерства у справах ветеранів України у партнерстві з Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу та урядів Данії, Королівства Нідерландів та Японії.

Протягом 18-20 вересня 2023 року п’ять представників Державного університету «Житомирська політехніка», доц. Войналович Ірина, доц. Дика Олена, доц. Каленчук Людмила, доц. Кірейцева Ганна та доц. Назаренко Тетяна, разом з колегами з чотирьох закладів вищої освіти України, на базі яких також відкриті Центри ветеранського розвитку, залучені до опанування теоретико-методичних засад побудови інституту помічника ветерана в Україні, що є частиною експериментального проєкту Мінветеранів.

Програма курсу включає наступні тематичні розділи програми:
✅ (Ре)інтеграція ветеранів та членів їхніх родин — державна політика та міжнародні стандарти. Система переходу від військової служби до цивільного життя як вікно можливостей ветерана.
✅ Юридичний супровід ветеранів. Організаційно-правові гарантії захисту прав ветеранів та членів їхніх сімей, (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України.
✅ Комплексна реабілітація ветеранів війни. Підтримка ветеранів з інвалідністю.
✅ Психологічні та комунікативні особливості у роботі з ветеранами та членами їхніх сімей. Психологічна та соціальна підтримка ветеранів та ветеранок.
✅ Підтримка процесу переходу від військового до цивільного життя на рівні громади.

В подальшому будуть сформовані тренерські команди підготовки майбутніх помічників ветеранів на обласному рівні. Успіхів всім учасників!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */