Житомирська політехніка на триденному Hardware Engineering Hackathon

Shares

Дві команди Житомирської політехніки стали фіналістами хакатону та вибороли фінансування прототипів розробок в розмірі 35 000 гривень.

Hardware Engineering Hackathon проходив 28-30.08.2023 р. на базі VD MAIS, м. Київ.

Учасниками хакатону стали випускники пілотного курсу «Технологічне лідерство у хардверних стартапах» з 5-ти політехнік України: Центральноукраїнський національний технічний університет, Державний університет «Житомирська політехніка», Донецький національний технічний університет, Національний університет «Запорізька політехніка», Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут».

Стартував хакатон зі знайомства команд, представлення їх ідей,  зазначенням проблеми та пропозицією її рішення. Інвестиційний директор Horizon Capital Андрій Бродецький розповів про тренди фінансування хардверних стартапів: від особливостей, на які звертають увагу інвестори, до використання криз на свою користь.

Житомирську політехніку представляли дві команди (студенти спеціальностей 172 «Електронні комунікації та радіотехніка», 174 «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка», 123 «Комп’ютерна інженерія» та 163 «Біомедична інженерія»:

AIDreamers – автономний мобільний медбот з контрольно-вимірювальною системою;

PillMate – контрольована видача медичних препаратів з можливістю дистанційного керування лікарем.

З отриманням матеріалів у команд було 48 годин для виготовлення прототипу, який представники Житомирської політехніки успішно представили на фінальному пітчі.

Хакатон проходив в межах ініціативи YEP «Підприємницький університет», що реалізується спільно з Міністерство цифрової трансформації України, Офіс з розвитку підприємництва та експорту, національним проєктом Дія.Бізнес, Міністерство освіти і науки України, Міністерство молоді та спорту України, Ukrainian Startup Fund, Genesis за підтримки Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */