Круглий стіл зі стейкхолдерами щодо обговорення ОПП спеціальностей 103 «Науки про Землю»

Shares

8 червня 2023 року на кафедрі наук про Землю відбулося засідання круглого столу зі стейкхолдерами з обговорення змісту та перспектив подальшого розвитку освітньо-професійної програми «Управління земельними і водними ресурсами» спеціальності 103 «Науки про Землю» освітнього рівня бакалавр.

До обговорення освітньої програми долучилися фахівці провідних установ в сфері управління земельними та водними ресурсами таких як:

    • «Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО)» (національний координатор),
    • «Інститут геологічних наук НАН України, Інститут геофізики ім. С.І. Субботіна НАН України»,
    • «Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області»,
    • «Центрально-Західне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці»,
    • Комунальне підприємство «Житомирводоканал» Житомирської міської ради.

Зустріч було проведено у змішаному форматі: офлайн та в онлайн-режимі у формі відеоконференції.

Метою заходу було залучення до продуктивної та конструктивної дискусії учасників круглого столу щодо наповнення та змісту освітньо-професійної програми «Управління земельними і водними ресурсами».

На розсуд присутніх було представлено особливості, зміст, перелік нормативних та вибіркових освітніх компонентів, компетентності та програмні результати навчання. Під час аналізу освітньо-професійної програми гарант к.б.н., доц. ШЕЛЕСТ Зоя запропонувала звернути увагу на міждисциплінарний характер програми та її перспективність для відновлення країни.

Під час засідання відбувався обмін думками щодо змісту освітньо-професійної програми, навчальних дисциплін та їх наповнення враховуючи сучасні реалії та подальші перспективи щодо стану земельних та водних ресурсів. Також обговорили питання, що стосуються якості підготовки здобувачів вищої освіти.

Учасники круглого столу висловили ряд побажань та пропозицій до вдосконалення освітньої програми щодо формування необхідних знань та вмінь у здобувачів вищої освіти даної спеціальності, які є важливими для них, як потенційних працівників та підвищать їх конкурентоспроможність на ринку праці.

Кафедра наук про Землю висловлює щиру вдячність учасникам та готова до подальшого розвитку у співпраці!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */