Наталія Харитонова – учасниця програми навчання у сфері кризового втручання в галузі психічного здоров’я (Польща)

Shares

З 26 травня по 5 червня 2023 р. у складі групи фахівців Житомирської області викладачка кафедри психології та соціального забезпечення Наталія Харитонова стала учасницею програми навчання у сфері кризового втручання в галузі психічного здоров’я, що реалізується Карітасом Варшавсько-Празької єпархії у рамках проєкту «Підвищення доступності системи охорони здоров’я та покращення якості медичної та соціальної допомоги у сфері психічного здоров’я», проєкт реалізується в рамках польської допомоги у галузі розвитку.

Даний блок навчання проходив у знайомстві із реабілітаційними центрами для осіб із залежностями. Учасники змогли відвідати три центри, які допомогають полякам долати свою залежність і повертатися до життя:

    • Ośrodek Rehabilitacji Uzależnień i Podwójnej Diagnozy w Otwocku Mazowieckie Centrum Neuropsychiatrii Sp z o.o.;
    • MOR WTD Młodzieżowy Ośrodek Rehabilitacyjny Warszawskiego Towarzystwa Dobroczynności (www.wtd-mor.waw.pl);
    • Ośrodek Readaptacyjno-Rehabilitacyjny Центр реадаптації та реабілітації “Анелін” (https://www.orr.gov.pl/p,10,kontakt).

Вони всі мають свої особливості і напрямок за яким будується робота з пацієнтами, які мають різні види залежності, які також можуть супроводжуватися ще подвійним діагнозом. Ця поїздка на стажування є завершувальним етапом трьохрічного навчання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */