Круглий стіл з представниками Офісу Erasmus+ щодо підготовки проєктів у сфері молодіжної політики

Shares

20 червня 2023 року в місті Житомирі (простір “Вільна”) відбувся круглий стіл за участю представників Офісу Erasmus+, закладів вищої освіти, громадських організацій, студентства та молодіжних працівників. На зустрічі були присутні Директор Національної агенції Erasmus + Португалія – Луїс Алвес та координаторка офісу в Україні – Катерина Жданова.

Житомирську політехніку на круглому столі представляли проректор з науково-педагогічної роботи та молодіжної політики Олена Денисюк, провідний фахівець відділу міжнародних зв’язків Артур Махно та студентки-учасниці програм академічної мобільності Erasmus+ Влада Лукашевич (Технічний університет м. Ліберець, Чехія), Наталія Кусік (Університет Думлупінар м. Кютах’я, Туреччина), Анастасія Барис (Університет м. Кордова, Іспанія).

Артур Махно представив досвід участі Державного університету “Житомирська політехніка” в програмах Erasmus+. Житомирська політехніка є лідером у сфері міжнародної діяльності та співпраці в нашому регіоні. Так, у 2022-2023 роках в рамках програми Еразмус+/КА1 “Міжнародна кредитна мобільність” в Житомирській політехніці було реалізовано 66 проєктів академічної мобільності з 33-ма іноземними ЗВО, серед яких 7 університетів стали партнерами нашого університету саме у цьому році. У 2022 році Житомирська політехніка вперше стала переможцем та виконавцем проєкту Європейської комісії Еразмус+ за напрямом “Жан Моне Модуль” (“Інтеграція рамок та норм ЄВ в сфері індустрії блочного каменю в Україні”). Також минулого року стали переможцем за програмою Еразмус+/КА2 з “Розвитку потенціалу вищої освіти” у ролі головного координатора проєкту та грантоотримувача (“Магістерська програма з еко-гірництва та інноваційного менеджменту корисних копалин”).

Представники Офісу Erasmus+ зосередили свою увагу на тому, що з 2024 року Єврокомісія відкриває можливість для українських організацій брати участь в проєктах з розвитку потенціалу міжнародного співробітництва в рамках Erasmus+ Capacity Building Actions у сфері молоді  (Capacity Building in the field of youth) та спорту (Capacity building in the field of Sport). Зі слів Луїса Алвеса, в пріоритеті – діджиталізація, спортивна активність, екологічна сталість, забезпечення рівних прав та можливостей, доступність та навчальні молодіжні обміни.

Під час дискусії  учасники обговорили потенційно можливі ідеї для написання проєктів за відповідними напрямами, Луїс Алвес та Катерина Жданова надали свої рекомендації. Також Катерина  Жданова запросила до участі  27 -28 червня в онлайн-вебінарі, під час якого презентують програми з розвитку молоді та спорту. Мова проведення вебінару – англійська. Детальніше про вебінар з можливістю реєстрації за посиланням: https://is.gd/KESREx.

 

Фото Ihor Kostash, Житомирська міська рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */